گزارش هفتگی از نقض حقوق بشر در کردستان فرصتی برای یادآوری وضعیت نگران کننده حقوق بشر در این محدودە جغرافیایی است، همینطور یادمانی برای قربانیان نقض این حقوق.
گزارش هفته اول مرداد ماه شامل این بخشها میباشد: احکام، وضعیت زندانیان سیاسی، بازداشتها، پیروان اهل یارسان، کولبران کرد و تیراندازی به افراد بیگناه
احکام
٥ استاد دانشگاه به دلایل امنیتی اخراج شدند
پنج تن از اساتید دانشگاههای مهاباد، پیرانشهر و قزوین با دستور مستقیم نهادهای امنیتی حکومت اسلامی ایران از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخراج شدند
طی روزهای گذشتە ٣ استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد بە نامهای "یونس یزادنپرست" دارای دکترای فقە امام شافعی، "وریا حفیدی"دارای مدرک دکترای علوم قرآن و "منصور سهرابی" دکترای تخصصی رشته زراعت با دستور وزارت اطلاعات حکومت اسلامی ایران از حق تدریس در این دانشگاهها محروم شدند.
همچنین دکتر هیوا حفیدی دارای مدرک دکترای ادبیات عرب و استاد دانشگاه قزوین .حمزە حاجی. دارای مدرک دکترای علوم قرآن و حدیث و استاد. دانشگاه پیام نور. پیرانشهر از سوی ادارە اطلاعات این شهرها مطلع شدەاند کە دیگر حق تدریس ندارند،یک منبع مطلع اعلام نمود، نیروهای اطلاعاتی حکومت اسلامی ایران دلیل اخراج این ٥ استاد کُرد را امنیتی اعلام کردەاند
همان منبع اعلام نمود کە دکتر یونس یزدانپرست پس از اخراج از سوی نیروهای اطلاعاتی شهر مهاباد احضار و برای مدت ٢ روز بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتە بود.
خبرها حاکی از آن میباشد کە این ٥ استاد دانشگاه از فعالین مذهبی بودەاند کە طی روزهای گذشتە بە بهانە تبلیغ و هواداری از. اخوان المسلمین. از دانشگاه اخراج شدەاند(1)
ابلاغ مجدد حکم اعدام احمد نصیری در زندان رجایی شهر کرج
حکم اعدام احمد نصیری، زندانی اهل سنت زندان رجایی شهر کرج، مجددا به وی ابلاغ شد.
روز دوشنبه ۳۱ تیر ماه حکم اعدام احمد نصیری در زندان رجایی شهر کرج به وی ابلاغ شد.
این زندانی سیاسی سالن ۱۰ زندان رجایی شهر به حکم اعتراض کرده و قانونن باید پرونده وی جهت بررسی مجدد به دیوان عالی کشور ارسال گردد این حکم حدود ۶ ماه پیش نیز به وی ابلاغ شده بود و این زندانی اهل سنت به حکم وارده اعتراض کرده بوداتهاماتی که وی بخاطر آن به مرگ محکوم شده است، "اقدام علیه امنیت ملی، محاربه و عضویت در گروهک سلفی" عنوان شده است.
یکی از نزدیکان وی گفت: "این اتهامات در حالی به احمد نصیری ابلاغ شده که وی شافعی مذهب بوده و هنگام بازداشت نیز هیچگونه سلاحی از وی کشف نشده است و هیچ گونه اعتراف صریحی مبنی بر عضویت وی در گروههای سلفی وجود ندارد(2)
صدور ۴۳ سال زندان برای چهار شهروند اهل سنت
. دادگاه انقلاب تهران برای فیروز حمیدی، عبدالجبار حسنی، جمال قادری و برهان اصغریان در مجموع ۴۳ سال زندان صادر کرد.
طی جلسه دادگاهی که روز گذشته دوشنبه ۳۱ تیر ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی "مقیسه" برگزار شد، حکم چهارتن از شهروندان اهل سنت صادر گردید.
طی احکام صادره فیروز حمیدی به ۲۰ سال زندان، عبدالجبار حسنی به ۱۰ سال زندان، جمال قادری به ۸ سال زندان و برهان اصغریان به ۵ سال زندان محکوم شدند.
یکی از نزدیکان این چهار زندانی گفت: "اتهام همگی (اقدام علیه امنیت ملی و محاربه از طریق عضویت در گروهک تروریستی سلفی) عنوان شده است. در حالی که همگی این افراد شافعی مذهب بوده و هیچ نوع عضویتی در گروههای سلفی نداشتهاند. از هیچ کدام این افراد هیچ سلاحی نیز کشف نشده است و معلوم نیست اتهام محاربه به چه دلیل به ایشان نسبت داده شده است."
وی همچنین تصریح کرد: "پرونده به دادگاه تجدید نظر فرستاده شد. حتی با وجودی که برهان اصغریان تسلیم به رای دادگاه را در جلسه اعلام نمود، پرونده وی را نیز به دادگاه تجدید نظر فرستادند. از آنرو که طبق قوانین کیفری ایران، اگر کسی تسلیم به رای را هنگام ابلاغ حکم اعلام کند، مشمول تخفیف مجازات تا یک سوم حبس میگردد و اگر چنین میشد برهان اصغریان به پایان محکومیت خود میرسید، قاضی تسلیم به رای وی را قبول نکرد و پرونده را به دادگاه تجدید نظر ارسال کرد."
وی در ادامه گفت: "قاضی مقیسه و رئیس دفتر وی فردی بنام مجتبی، به فیروز حمیدی گفتهاند: (شما کافر و مرتد هستید و این لطفی بوده که اعدام نشدید.
همچنین در همین روز جلسه دادگاه برزان نصراللهزاده که در هنگام دستگیری زیر ۱۸ سال سن داشته برگزار شد.
برزان نصراللهزاده متولد.10 آبان ماه ۱۳۷۱ بوده و در تاریخ ۸ خرداد ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد. وی که هنگام بازداشت مورد اصابت ۵ گلوله قرار گرفت، بیش از ۱۹ ماه را در سلول انفرادی اداره اطلاعات سپری کرده است.
دیگر زندانی اهل سنت که روز گذشته جلسه دادگاهی وی برگزار شد، حکمت احمد شریفی نام داشت. وی پس از سه سال و نیم زندان به دادگاه اعزام شد. حکمت احمد شریفی دوسال از ابتدای حبس خود را در سلول انفرادی اداره اطلاعات گذرانده است(2)
یک فعال کارگری در سنندج به ١٨ ماه حبس محکوم شد
غالب حسینی" از سوی دادگاه انقلاب شهر سنندج به یک سال و شش ماه حبس محکوم شده است.
غالب حسینی" فعال کارگری از سوی دادگاه رژیم در دو حکم مختلف به زندان محکوم شد و در همین رابطه کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری منتشر کرد، این فعال کارگری به اتهام "همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون رژیم ایران" به یک سال زندان و به اتهام "تبلیغ علیه نظام " به شش ماه حبس محکوم شده است.
غالب حسینی" مورخهی بیست و نهم اسفندماه سال ١٣٩١ توسط نیروهای اطلاعاتی رژیم ایران در محل کارش در سنندج بازداشت شد همچنین خانوادهی .غالب حسینی . طی نامهای که شماری از مردم شهرستان سنندج به ویژه محلهی. حاجیآباد. امضاء کردهاز مراکز مرتبط رژیم درخواست کردهاند این فعال کارگری را آزاد کنند.
در همین رابطه و در اردیبهشتماه سال جار ی نیز، چهار فعال کارگری به نامهای جلیل محمدی"، "شاهپور حسینی" ، "فردین قادری" و "آرام" در شهر سنندج بازداشت شدند(3).
380 سال حبس برای ٥٥ تن از زندانیان زندان رجاییشهر کرج
55تن از زندانیان کُرد پیرو اهل سنت، در زندان رجایی شهر کرج به ریاست قاضی "محمد موقیسه" (ناصریان)، جمعاً به ٣٨٠ سال حبس تعزیری محکوم شدند
این ٥٥ تن از زندانیان به اتهام تلاش علیه امنیت نظام" از طریق تبلیغ برای مذهب سنی جمعاً به ٣٨٠ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
هماکنون ٦ زندانی کُرد به نامهای "حامد احمدی، کمال مولایی و صدیق محمدی، سیدهادی حسینی، جهانگیر و جمشید دهقانی" برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان "قزلحصار" منتقل شدهاند.
این ٦ شهروند کُرد در سال ١٣٨٨ در شهرستان سنندج بازداشت و در دادگاهی به ریاست قاضی "موقیسه" به اتهام تبلیغ مذهب اهل تسنن، به اعدام محکوم شدند.
از دیگر سو، حکم اعدام ٨ شهروند کُرد پیرو مذهب اهل سنت به نامهای "شهرام احمدی، پوریا محمدی، مختار رحیمی، بهمن رحیمی، محمد یاور رحیمی، امید پیوند، فرزاد شاه نظری و محمد غریبی" جهت تأیید به دیوان عالی کشور ارجاع داده شده است.
این منبع در ادامه افزود، هم اکنون سرنوشت ٧٧ زندانی کُرد پیرو اهل سنت که کلیهی آنان مدت ٢ تا ٤ سال است در این زندان میباشند، نامعلوم است.
این منبع گفت: "هماکنون ١٥٨ زندانی کُرد سنی مذهب در زندان رجاییشهر کرج وجود دارد که ٥٥ نفر از آنان به حبس تعزیری و ٢٦ نفر نیز به اعدام محکوم شدند(1).
روانسر/ یک شهروند کُرد به حبس و جزای نقدی محکوم شد
یک شهروند کُرد اهل شهرستان روانسر از سوی شعبهی یکم دادگاه انقلاب این شهر، محکوم به حبس تعزیری و جزای نقدی شد.
یک شهروند کُرد اهل شهرستان روانسر از توابع استان کرمانشاه، به نام " نعمان منوچهری" به اتهام عضویت و همکاری با یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت اسلامی ایران، از سوی دادگاه انقلاب این شهر به ٥ ماه حبس تعزیری و پرداخت ٣ میلیون تومان جزای نقدی، محکوم شد.
نعمان منوچهری" اوایل فروردین ماه سال جاری همراه با "ادریس احمدی" و "عادل مرادی"، در روانسر توسط نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران بازداشت و سپس با تودیع وثیقهی ٥٠ میلیون تومانی موقتاً آژاد شد.
همچنین چند روز پیش "عادل مرادی"، ٢٨ ساله، فرزند "عبدالله"، اهل شهرستان روانسر، از سوی شعبهی یکم دادگاه اتنقلاب این شهر به ٥ سال حبس تعزیری محکوم گردید.
از دیگر سو،از هنگام بازداشت "ادریس احمدی" تاکنون، هیچ گونه اطلاعی از مکان بازداشت و سرنوشت وی در در دست نمیباشد(1).
زندانیان سیاسی
وضعیت اسفناک زندانیان کُرد در دیزلآباد کرمانشاه
با شروع ایام ماه رمضان مسئولین زندان دیزلآباد کرمانشاه فشارها را بر زندانیان این زندان افزایش دادەاند..
وضعیت زندانیان زندان دیزلآباد کرمانشاه با شروع ماه رمضان رو بە شرایط بحرانی و حاد میباشد بە نحوی کە سهمیەی نان هر زندانی در طول روز بە کمتر از ٢ قرص نان کاهش یافتە است.
این در حالی است کە مسئولین زندان نە تنها از دادن صبحانە و نهار بە زندانیان خودداری میکنند بلکە مواد خوراکی را با چندین برابر نرخ بازار بە آنها فروختە بە نحوی کە زندانیان این زندان با گرسنگی روبرو کردە است.
زندان دیزلآباد کرمانشاه از ٩ بند تشکیل شدە است کە ٢ الی ٣ هزار زندانی در آن محبوس بودە و نزدیک بە ٣٠٠ زندانی سیاسی در آنجا بازداشت هستند همچنین ٥٠٠ تن نیز بە اتهامات مختلف در این زندان بە اعدام محکوم شدەاند.
از دیگر سو، روز ١٣ تیرماه با اعدام ٣ شهروند کُرد در این زندان، آمار زندانیان کُردی کە از ابتدای سال جاری اعدام شدەاند بە ١١ تن رسید(1)
بازگشت ماموستا محمد برائی به زندان رجایی شهر
ماموستا برائی، در پی مخالفت رئیس دادسرا و قاضی ناظر بر زندان با ادامه مرخصیاش به زندان بازگشت.
ماموستا محمد برائی در پی مخالفت رئیس دادسرا و قاضی ناظر بر زندان اوین نصیرپور روز گذشته پس از ۱۰ روز مرخصی به زندان رجایی شهر کرج بازگشت.
این در حالی است که وی برای انجام معالجات پزشکیاش نیاز به تمدبد مرخصی داشت.
ماموستا محمد برائی از علمای اهل سنت و شهروند ساکن بوکان، در خرداد ۱۳۸۸ به همراه هفت نفر از شاگردانش به دلیل تبلیغ و برگزاری مراسم مذهبی، تشکیل جلسات مذهبی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدنامبرده دو سال از بازداشتش را در سلولهای انفرادی وزارت اطلاعات شهرستان بوکان، ارومیه و بندهای امنیتی ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین تحت بازداشت و بازجویی و فشار قرار داشت و در نهایت از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به یازده سال زندان محکوم شد و هم اکنون در بند دو زندان رجایی شهر کرج دوران محکومیت خود را میگذراند(2)
وضعیت وخیم جسمی ٦ زندانی سیاسی در زندان مهاباد..
شش تن از زندانیان سیاسی کُرد زندان مرکزی مهاباد به بیماریهای گوناگون مبتلا شدهاند اما از سوی مسئولان زندان و نهادهای امنیتی حکومت اسلامی ایران همواره برای درمان بیماریشان با مشکل مواجه شدهاند.
بیشتر دندانهای یک زندانی سیاسی کُرد به نام محسن جلدیانی" ٥٣ ساله و اهل شهرستان اشنویه، دچار پوسیدگی شده و پزشکان زندان به وی گفتهاند که جهت درمان باید به مراکز درمانی خارج از زندان مراجعه نماید، اما علیرغم تلاش خود و خانوادهاش، مسئولان زندان و نیروهای اطلاعات تاکنون اجازهی این کار به او نمیدهند .
محسن جلدیانی، ٥٣ ساله و اهل شهرستان اشنویه
محسین جلدیانی معلم مدرسه و شورای شهر اشنویه بود که در سال ١٣٨٨ از سوی وزارت اطلاعات حکومت اسلامی ایران در اراک در استان مرکزی بازداشت و محکوم به ٦ سال حبس تعزیری شد و هماکنون مدت ٣ سال است که در زندان مرکزی مهاباد میباشد.
همچنین فریدون "سمکو" عثمانی، ٢٦ ساله، که در زندان مهاباد است مدتی است که دچار بیماری دیسککمر شده و تاکنون نیز چندین بار برای درمان بیماریاش از مسئولان زندان درخواست مرخصی نموده است، اما ادارهی اطلاعات و مسئولان زندان تاکنون به درخواست وی پاسخ ندادهاند..عثمانی"، در سال ١٣٩٠، توسط مأموران ادارهی اطلاعات شهرستان مهاباد بازداشت و به ٣ سال حبس تعزیری محکوم شد و این حکم در دادگاه تجدید نطر به ١ سال و ٦ ماه کاهش یافت..
یک منبع مطلع گفت: " مدت چند ماه است هم سلولی سمکو در انجام کار روزانه به وی کمک میکند
از دیگر سو، "جمال محمدی" در سال ١٣٨٩ توسط نیروهای اطلاعات در شهرستان مهاباد بازداشت شد و در دادگاه انقلاب این شهر به اتهام همکاری با احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت اسلامی ایران به ٦ سال حبس تعزیری محکوم شده، دچار کمردرد شده است وی نیز تاکنون چندین بار برای معالجهی بیماریش از مسئولان زندان مهاباد درخواست کرده که او را به مراکز درمانی خارج از زندان منتقل کنند اما همواره با پاسخ منفی انان روبهرو بوده است همین منبع در ادامه افزود، جمال محمدی به دلیل فقر و تنگدستی به نظافت زندان مشغول بوده است که بعد از دچار شدن به این بیماری دیگر قادر به ادامهی کار نیست..
منبع مطلع از ابتلای قاسم رحیمیآذر زندانی سیاسی کُرد به بیماری سل خبر داد و گفت: نه تنها به درخواستهای مکرر وی جهت معالجه و درمان بیماری پاسخی داده نشد بلکه در بسیاری مواررد با انتقال به سلول انفرادی، وی را تحت فشار قرار دادهاند.
جلال ناصری، زندانی سیاسی کرد
همچنین دو زندانی سیاسی دیگر به نامهای جلال ناصری و جمال قادرنژاد به سبب هر آنچه " اذیت و آزار بازجویان امنیتی زندان مرکزی مهاباد" خوانده شده دچار ضعف بینایی و کمردرد شدید شدهاند.
یکی از نزدیکان این دو زندانی کُردگفت: بارها جلال و جمال از مسئولان زندان جهت معالجه و انتقال به مراکز درمانی تقاضای مرخصی استعلاجی کردهاند و هر بار با مخالفت شدید ادارهی اطلاعات مهاباد روبرو شده است
جمال قادر نژاد، بیست و چهارم خردادماه سال قبل همراه با دو شهروند دیگر به نامهای "یعقوب خضری" مشاور ادارهی آموزش و پرورش و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و "امید قادری اقدم" تصویربردار و مستندساز، از سوی ادارهی اطلاعات شهرستان مهاباد بازداشت شدهبودهریک از جلال ناصری و جمال قادرنژاد از سوی دستگاه قضایی حکومت ایران به ٤ و ٥ سال زندان محکوم شدند(1).
بازداشتها
بازداشت یک شهروند کرد در بوکان
یوسف صالحزاده شهروند کرد ساکن بوکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل گردید.
روز شنبه ۲۲ تیر ماه مامورین امنیتی یک شهروند بوکانی به نام "یوسف صالحزاده" را در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردهاند.
مامورین ضمن تفتیش منزل این شهروند کرد، کامپیوتر شخصی، کتب و مدارک شخصی وی را همراه خود بردەاند..
تا لحظهٔ انتشار این خبر، هیچ اطلاعی از علل بازداشت و مکان نگهداری این شهروند کرد بوکانی در دست نیست و بە دنبال پیگیری خانوادە نامبردە مقامات قضائی و امنیتی شهر بوکان بیخبری خود را از وضعیت ایشان اعلام کردە و حاضر بە هیچ گونە توضیحی در این زمینە نشدەاند(2)
بازداشت سه برادر در سردشت توسط نیروهای امنیتی رژیم ایران
نیروهای امنیتی رژیم ایران در سردشت سه برادر کُرد را بازداشت نمودند.
چهارشنبه دوم مردادماه سال ١٣٩٢ خورشیدی، نیروهای امنیتی رژیم ایران به منزل یکی از ساکنین روستای "نیونمام" یورش برده و ضمن بیاحترامی به این خانواده و تفتیش منزل آنان ٣ پسر این خانواده را بازداشت نمودەاند. عثمان، احمد و محمود عبداللهزاده، سە برادر کرد اهل روستای "نیونمام" از توابع سردشت میباشند که از سوی نیروهای امنیتی رژیم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
خانواده این بازداشتشدگان برای پیگیری این موضوع به مراجع قضایی و اداره اطلاعات رژیم رفتەاند، ولی مسئولین از بازداشت این ٣ برادر کُرد اعلام بیخبری کردەاند.
در همین رابطه، روز جمعه بیست و هشتم تيرماه ۱۳۹۲ نیز، ماموران امنیتی رژیم دو تن از ساکنین شهرستان سردشت به نامهای "علی" و "ابوبکر مولانیا"، را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده بودند.
تاکنون از سرنوشت و همچنین اتهام این ٥ شهروند اهل سردشت که از سوی نیروهای اطلاعاتی رژیم ایران بازداشت شدەاند، اطلاعی در دست نیست.
از اوایل تیرماه تاکنون، ٢٩ شهروند کُرد در مناطق مختلف کُردستان ایران به اتهامهای واهی، عضویت در احزاب کُردی، فعالیت مدنی و "امنیتی" بازداشت شدهاند(3).
پیروان اهل یارسان
یک شهروند کُرد یارسان در مقابل مجلس خود را آتش زد
یکی دیگر از پیروان اهل یارسان در مقابل مجلس اسلامی ایران اقدام به خودسوزی کرد.
امروز شنبه پنجم مردادماه، سومین شهروند کُرد یارسانی به نام .محمد قنبری . در اعتراض به .. تبعیض ملی ـ مذهبی.. خود را به آتش کشید. این جوان ٢٥ ساله پس از آنکه در مقابل مجلس اسلامی ایران خودسوزی نمود، چند ساعت بعد در بیمارستان درگذشت.
گزارش ارسالی حاکی از آن است که این شهروند کُرد به "عدم پاسخگویی مسئولان حکومتی در موضوع خودسوزی دو پیرو اهل یاری در همدان"، معترض بوده است.
اواسط خردادماه امسال دو شهروند کُرد پیرو آیین یارسان به نامهای حسن رضوی و نیکمرد طاهری در اعتراض به بیحرمتی و توهین مأموران اطلاعات حکومت اسلامی ایران در همدان خود را به آتش کشیدند که موجی از اعتراضات و تظاهرات خیابانی در شهرهای کرمانشاه و صحنه و دیگر شهرهای کُردستان ایران را در پی داشت...
اقلیت دینی یارسان در قانون اساسی ایران به عنوان اقلیت دینی به رسمیت شناخته نشده و در سالهای اخیر رسانههای دولتی از این اقلیت دینی بهعنوان "فرقه" یاد کردهاند که موجب اعتراض پیروان یارسان و احمد شهید گزارشگر ویژهی سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران شده است(1)
پیکر محمد قنبری تحت تدابیر امنیتی در تاکستان قزوین دفن شد
پیکر محمد قنبری، از پیروان آئین یارسان(اهل حق) که شب گذشته توسط نیروهای امنیتی به روستای محل سکونتش در تاکستان قزوین انتقال داده شده بود، صبح امروز با شرکت صدها نفر از هم کیشانش به خاک سپرده شدپیکر محمد قنبری جوان ۲۲ سالهای که در برابر مجلس شورای اسلامی خود را به آتش کشیده بود پس از دو روز نگهداری در بیمارستان مطهری تهران تحت تدابیر شدید امنیتی و همراهی دهها نفر از نیروهای ضد شورش تهران ساعت.بیست و سه وسی دقیقه. یکشنبه شب، بدون اطلاع خانوادهاش به تاکستان قزوین انتقال یافت آقای قنبری صبح روز شنبه، پنجم مردادماه در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به خودسوزی زد و علیرغم درصد سوختگی بالا به بیمارستان مطهری تهران منتقل و تحت تدابیر شدید امنیتی و جلوگیری از هرگونه ملاقات و اطلاع رسانی بستری شد اما در نهایت در این بیمارستان جان خود را از دست داد.
این مراسم تحت تدابیر شدید امنیتی و تهدید خانوادهی وی و عدم هرگونه اطلاع رسانی در خصوص زمان و مکان خاکسپاری برگزار شد؛ با این حال عدهای از هم کیشان وی خود را به محل مربوطه رساندند و دو تن از هم کیشان وی به نامهای. سیاوش حیاتی.. دبیر اخراجی آموزش و پرورش و سید محمد اکبری" وکیل دادگستری با ایراد سخنرانی نسبت به سیاستهای سرکوبگرانه و تبعیض آمیر حکومت بر علیه این مردم اعتراض کرده و اظهار داشتند اگر حکومت به خواستهی آنان اعتنایی نکند این اعتراضات گستردهتر و فراگیر خواهد شد و تا احقاق حقوق پایمال شده خود از پا نخواهند نشست. شاهدان عینی خبر دادهاند که تعدادی از نیروهای لباس شخصی حاضر در محل قصد برهم زدن مراسم را داشتند که موفق به این امر نشدند.
لازم به ذکر است که این خودسوزی، در ادامهی خودسوزی دو نفر از پیروان یارسان در برابر فرمانداری همدان در تاریخ ۱۱ و ۱۵ خردادماه در اعتراض به بیتوجهی حکومت به مشکلات پیروان این دین، صورت گرفت(2).
کولبران کرد
مرزبانی سردشت یک کاسبکار کُرد را به قتل رساند
یکی دیگر از کاسبکاران کُرد بر اثر شلیک مستقیم نظامیان حکومت اسلامی ایران جان خود را از دست داد.
نیروهای نظامی حکومت ایران در نزدیکی روستای موسالان از توابع شهرستان سردشت یک کاسبکار کُرد به نام سالار فخری فرزند عبدالله را با شلیک گلوله به قتل رساندند.
یک منبع مطلع ضمن تأیید این خبر گفت: این شهروند ٣٠ ساله عصر روز جمعه، چهارم مردادماه تنها "به ظن حمل کالای قاچاق" بوسیلهی خودروی شخصیاش از سوی مأموران نظامی ایران هدف تیراندازی قرار گرفته بود
جسد سالار توسط نظامیان حکومتی به شهر مهاباد منتقل گردیده و تا لحظهی انتشار این خبر جسد وی به خانوادهاش تحویل داده نشده است.
این کاسبکار از اهالی روستای نلاس بخش وزینه میباشد.
منابع دولتی اعلام کردهاند که مناطق مرزی استان آذربایجانغربی توسط اعضای نظامی سپاه پاسداران مرزبانی میشود همچنین از شهرستان مرزی سردشت گزارش میرسد که در روزهای گذشته یک جوان ٢٤ ساله به نام آسو مصطفیزاده در شهر رَبط از سوی فرد یا افراد ناشناسی هدف گلوله قرار میگیرد و کشته میشود.
تاکنون انگیزهی ضاربین از این اقدام نامعلوم میباشد.
از ابتدای سال جاری جمعاً 11 تن از کاسبکاران کُرد در مناطق کُردستان ایران توسط نظامیان حکومتی کشته شده و ٢٠ تن دیگر نیز زخمی گردیدهاند(1)
نیروهای نظامی رژیم ایران یک کولبر را در مرز پیرانشهر به شدت زخمی کردند
یک کولبر کُرد اهل شهرستان پبرانشهر با شلیک نیروهای رژیم اسلامی ایران به شدت زخمی شد و به بیمارستان منتقل گردید.
مورخهی ششم مردادماه ١٣٩٢، یک کولبر کُرد به نام "وفا پاداشت" اهل روستای "گردباساکی" از توابع پیرانشهر در مکانی به نام "کلاوی نُکان" در کمین نیروهای رژیم ایران هدف گلوله قار گرفت و به شدت زخمی شد.
"وفا پاداشت" پس از این حادثه به بیمارستان منتقل گردید.
تا لحظهی انتشار این خبر هیچ اطلاعی از وضعیت سلامتی نامبرده در دست نیست(3).
در مرز "رازی" در شهرستان خوی، ١٣٢شهروند بازداشت شدند
طی یک هفتهی گذشته، علیرغم توقیف بیش از ٤٠هزار لیتر سوخت در مرز "رازی" شهرستان خوی از توابع استان ارومیه، ١٣٢ شهروند نیز بازداشت شدند
نیروهای انتظامی رژیم ایران مستقر در مرزهای استان ارومیه، در هفتهی گذشته در مرز رازی، علیرغم بازداشت ١٣٢ شهروند، ٤٠ هزار و ٣٠٠ لیتر سوخت و ١١٧خودرو را نیز توقیف و مصادره کردند.
مرز رازی، سومین مرز قانونی بین ایران و کشور ترکیه میباشد که در استان ارومیه و در ٧٠ کیلومتری شهرستان خوی واقع شده است نبود درآمد کافی، بیکاری، نبود فرصتهای شغلی و گرانی و نامناسب بودن وضعیت اقتصادی شهروندان ایرانی و به ویژه کُردستان از جمله عواملی است که شهروندان را به کار کردن در مرزها وادار کرده است و نیروهای رژیم ایران علیرغم صدور موجوز جهت کار در مرزهای قانونی این کشور، آنان را مورد یورش قراد راداده و اقدام به کشتن و بازداشتشان میکنند نیروهای رژیم ایران به کشتن و زخمی نمودن شهروندان کُرد در مرزها اکتفا نکرده و در بیشتر مواقع اسبهای بارکش آنان را نیز کشته و کالاها و اجناس همراهشان را نیز توقیف میکنند نقض خطوط مرزی بین ایران و اقلیم کُردستان عراق از سوی نیروهای رژیم ایران در تعقیب و گریز با کاسبکاران و کولبران کُرد، یکی دیگر از موارد نقض قوانین میان کشورها است که توسط این نیروها انجام میگیرد در همین رابطه هفتهی گذشته نیروهای رژیم ایرا ن مستقر در منطقهی اورامانات، مرز خاکی اقلیم کُردستان را نقض و به منظور شلیک و کشتن کاسبکاران وارد خاک این کشور شدند(3)
تیراندازی به افراد بیگناه
سردشت/ یک خواهر و برادر کُرد در کمین نیروهای نظامی قربانی شدند
یک خواهر و برادر کُرد اهل سردشت، در جادهی پیرانشهر ـ سردشت در نتیجهی شلیک گلولهی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران قربانی شدند.
روز شنبه پنجم مردادماه، یک شهروند کُرد به نام "سالار عبداللهی"، فرزند "محمد"، در نتیجهی شلیک نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران، جان خود را از دست داد.
به گفتهی یک منبع مطلع، خواهر این شهروند کُرد نیز به شدت زخمی شده و جهت مداوای پزشکی به مراکز درمانی منتقل شده است از دیگر سو، روز جمعه چهارم مردادماه، یک شهروند دیگر کُرد به نام "سالار فخری"، ٣٠ ساله، فرزند "عبدالله"، در منطقهی "نالوس" از توابع شهرستان سردشت، به وسیلهی شلیک نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران، جان سپرد(1)
منابع:
1)کردپا
2) هرانا
3)کردستان میدیا

