گزارش هفتگی از نقض حقوق بشر در کردستان فرصتی برای یادآوری وضعیت نگران کننده حقوق بشر در این محدودە جغرافیایی است ، همینطور یادمانی برای قربانیان نقض این حقوق.
گزارش این هفته شامل اين بخشها میباشد: احکام، بازداشتها، نقض مبانی حقوق محیط زیست، زندانیان سیاسی، کولبران کر و وضعیت خانواده فعالان سیاسی.
احکام
حکم ٦ سال زندانِ یک جوان کُرد تأیید شد.
دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران حکم ٦ سال حبس یک شهروند کُرد را تأیید کرد.
حکم ٦ سال حبس تعزیری یک فعال سیاسی کُرد به نام "عمر پیرینیا" از سوی دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجانغربی تأیید شد کمپین بینالمللی حقوقبشر در ایران از تأیید حکم شش سال زندان برای یک جوان ٢٨ سالهی ساکن پیرانشهر خبر داد و اعلام کرد: اتهام این فعال سیاسی کُرد، تبلیغ علیه نظام به نفع یکی از احزاب کُردی مخالف و ارتباط با رسانههای این حزب عنوان شده است .
عمر پیرینیا در بیست و یکم آبانماه ٩١ از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و حکم ٦ سال زندان در اواخر فروردین امسال رسماً به وی ابلاغ و اوایل تیرماه حکم مزبور نیز در دادگاه تجدیدنظر ارومیه تأیید شد.
منبع مزبور به نقل از یک فعال حقوقبشر، مدعیِ بازجویی و فشار بر این جوان ٢٨ ساله در مدت ٣ماه بازداشت در سلول انفرادی ستادخبری ارومیه شده و میگوید عمر پیرینیا از ملاقات با خانواده نیز محروم بوده است(1)
روانسر/ صدور ٥ سال حبس برای یک شهروند کُرد
دادگاه انقلاب شهرستان روانسر در استان کرمانشاه، حکم ٥ سال حبس تعزیری برای یک شهروند روانسری را صادر نمود.
یک شهروند روانسری بە نام عادل مرادی فرزندعبدالله" و ٢٨ سالە، از سوی شعبە یکم دادگاه انقلاب این شهر بە ٥ سال زندان تعزیری محکوم شددادگاه شهر روانسر، این شهروند کُرد را بە اتهام "تبلیغ علیە نظام و عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزسیون" حکومت اسلامی ایران محکوم نمودە است. وی هماکنون در زندان دیزلآباد کرمانشاه محبوس بودە و در حال گذراندن دوران محکومیت خود میباشد.
این شهروند کُرد در اوایل اردیبهشتماه سال جاری و همراه با ٢ تن دیگر بە نامهای "ادریس احمدی" فرزند"محمود" و "نعمان منوچهری" از سوی نیروهای امنیتی حکومت اسلامی ایران بازداشت شدە بودند.
نعمان منوچهری نیز با تودیع وثیقە پنجاه میلیون تومانی آزاد شدە است اما از سرنوشت ادریس احمدی خبری در دست نمیباشد از ابتدای تیرماه تاکنون ٧ شهروند کُرد از سوی دستگاههای قضایی حکومت اسلامی ایران جمعا بە ١٦ سال زندان محکوم شدەاند (1)
یک فعال کُرد در کرمانشاه ممنوعالخروج شد
دستگاه قضایی حکومت ایران دستور ممنوع الخروج بودن یکی از فعالین دانشجویی سابق کُرد و عضو افتخاری کمیسیون حقوقبشر کانون وکلای کرمانشاه را صادر نمود.
افشین کرمیان نسب" از اعضای افتخاری کمیسیون حقوقبشر کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام، به دستور دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران، ممنوع الخروج شد.
این فعال دانشجویی در بیست و هشتم آبانماه سال ١٣٨٨، توسط نیروهای امنیتی حکومت اسلامی ایران در کرمانشاه بازداشت و پس از ٢ ماه حبس در سلول انفرادی زندان "اوین"، با تودیع وثیقهی ١٠٠ میلیون تومانی موقتاً آزاد شده بود شعبهی بیست و هشتم دادگاه انقلاب تهران در مردادماه سال ١٣٨٩، وی را به اتهام " تحریک دانشجویان برای براندازی نظام و ارتباط با گروههای مخالف نظام"، به ١٠ سال حبس تعلیقی محکوم کرد.
افشین کرمیان نسب" دارای مدرک کارشناسی ارشد رشتهی علوم سیاسی" میباشد وی یکی از فعالین فرهنگی و عضو ..ان . جی.عو... ژیار" در کرمانشاه بوده که توسط نیروهای امنیتی حکومت اسلامی ایران تعطیل شده است(1)
بازداشتها
یک شهروند یارسانی در چهلمین روز درگذشت "نیکمرد طاهری" بازداشت گردید
نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران یک شهروند یارسانی را پس از سخنرانی در مراسم چهلمین روز درگذشت "نیکمرد طاهری" در شهر صحنه در استان کرمانشاه، بازداشت کرد.
روز جمعه بیست و یکم تیرماه، یک شهروند به نام "محمد قبولی" شهروند یارسانی ساکن زنجان" پس از سخنرانی در مراسنم چهلمین روز درگذشت "نیکمرد طاهری" توسط نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران بازداشت و به این اداره منتقل گردید به دنبال بازداشت این شهروند یارسانی ساکن زنجان، شمار چشمگیری از شهروندان کُرد یارسانی شهر صحنه در مقابل ادارهی اطلاعات و فرمانداری این شهر به نشانهی اعتراض تجمع کردند تا لحظهی انتشار این خبر، این شهروند کُرد ساکن زنجان در بازداشت نیروهای اطلاعات شهر صحنه میباشد
چند روز نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران خانوادهی نیکمرد طاهری را تهدید کرده بودند که از برگزاری مراسم چهلم فرزندشان خوداری نمایند
در چهاردهم خردادماه حسن رضوی به نشانهی اعتراض به توهین نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران به آیین یاری، خود را به آتش کشید و در نهایت در روز بیست و یکم خردادماه به دلیل شدت سوختگی جان خود را از دست داد به دنبال این رویداد نیکمرد طاهری اهل شهر صحنه در استان کرمانشاه در پانزدهم خردادماه در همان مکان و با حضور مردم و تصویر بردار، خود را به آتش کشید و جان باخت.
در همین رابطه روز یکشنبه نوزدهم خردادماه، شهروندان کُرد در کرمانشاه، به نشانهی اعتراض به توهین نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران به پیروان آیین یاری، در مقابل استانداری کرمانشاه تجمع کردند(1)
ادارهی اطلاعات بوکان یک شهروند ٤٣ ساله را بازداشت کرد
یک شهروند کُرد اهل بوکان از سوی نیروهای اطلاعاتی حکومت اسلامی ایران بازداشت شد
روز شنبە ٢٢ تیرماه مأموران امنیتی ایران یک شهروند بوکانی بە نام "یوسف صالحزادە" ٤٣ ساله و فرزند "کریم" را در منزلش بازداشت کردند.
یک منبع مطلع از بوکان گفت: نیروهای اطلاعاتی همزمان با بازداشت این شهروند کُرد، کامپیوتر، موبایل و تعدادی از کتابهای متعلق به فرزند آقای صالحزاده را نیز ضبط کردەاند
تا لحظهی انتشار این خبر، علیرغم پیگریهای مداوم خانوادەی صالحزادە، هیچ خبری از دلایل بازداشت و همچنین مکان نگهداری وی در دست نمیباشد(1)
بوکان/ سرنوشت یک شهروند کُرد بازداشت شده همچنان نامعلوم است
با گذشت یازده روز از بازداشت یک شهروند کُرد، تاکنون هیچ اطلاعی از سرنوشت وی در دست نمیباشد..
نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران، روز پنج شنبه بیستم تیرماه "محمدامین حشمی" فرزند "احمد"، اهل روستای "قارنجه کوچک" از توابع شهرستان بوکان را در محل کارش بازداشت کردند..
تا لحظهی انتشار این خبر، هیچ اطلاعی از علل بازداشت و مکان نگهداری این شهروند کُرد بوکانی در اختیار نیست (1)
نقض مبانی حقوق محیط زیست
مراتع جنگلی اطراف نودشه در آتش سوخت
طبیعت سرسبز اطراف شهر نودشه در اورامانات به سبب آتشسوزی دچار خسارات شدید گردید.
روز گذشته آتشسوزی گسترده بخش وسیعی از پوشش جنگلی و گیاهی اطراف جادهی نودشه به مریوان در نزدیکی "هانه دَشت" را از میان برد.
وزش باد و خشکی پوشش گیاهی موجب گستردگی و خسارات فراوان به پوشش جنگلی منطقهی هانه دشت
و دربَن" که درختان بلوط، ون و زالزالک وحشی را شامل میگردد، شده است.
گزارشات حاکی از آن است که آتشسوزی روز گذشته توسط اعضای انجمن سبز چیا و دوستداران محیطزیست نودشه، مهار و نیمه شب گذشته خاموش شد گفته میشود به سبب وسعت زیاد آتشسوزی و نبود امکانات اطفاء حریق، عوامل شهرداری نودشه توان مهار آتشسوزی را نداشته و جوانان نودشهای موفق به حفظ محیطزیست منطقه شدند...
پوشش گیاهی کوهستانهای اطراف شهر نودشه تابعی از پوشش گیاهی سلسله جبال زاگرس است و درختان بلوط، زالزالک وحشی، بادام کوهی، گلابی وحشی، انجـــیر کوهی و پستهی وحشی در این کوهها به وفور دیده میشونـد آمارهای رسمی نشان میدهد که در سال گذشته، ٥٢٥ هکتار از منابع طبیعی استان کرمانشاه طعمهی حریق شده بودند(1)
آتشسوزی در طبیعت کُردستان همچنان ادامه دارد
وقوع آتش سوزی در مریوان و نوسود، سبب از بین رفتن مساحت قابل توجهی از جنگلها و مراتع این منطقه شد.
روز جمعه بیست و هشتم تیرماه، در پی وقوع یک آتشسوزی، بخش زیادی از محصولات گندم و جوی کشاورزان روستای "باشماخ" مریوان در آتش سوخت.
به گفتهی شهروندان این روستا، این آتشسوزی سبب سوختن بیش از ٢٠ تُن محصول گندم و جو شده است که در نهایت پس از چندین ساعت توسط روستاییان و فعالان طرفدار محیط زیست کنترل گردیده است.
از دیگر سو و در همین روز، مراتع روستای "درکی" و اطراف آن در شهرستان سروآباد نیز طعمهی حریق شد.
همچنین به گفتهی شاهدان عینی، روز چهارشنبه بیست و ششم تیرماه نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران مستقر در پاسگاه "دوآباد" از توابع نوسود در استان کرمانشاه، جنگلها و مراتع این روستا را به آتش کشیدند و این آتشسوزی به مراتع و جنگلهای "هلاله رهشه" و "کله قندی" نیز سرایت کرده بود.
این آتشسوزی پس از دو روز با تلاش شهروندان روستای "دشه" و "هیروی" از توابع پاوه کنترل شده است.
گفته میشود این آتشسوزی بیش از ٢٥ هکتار از مراتع جنگلی منطقهی اورامانات که درختان بلوط، زالزالک، گلابی کوهی و ون را شامل میشود در آتش سوخته است
پیشتر نیز روز سهشنبه بیست و پنجم تیرماه، نیروهای انتظامی مستقر در مرز "شوشمی" مراتع اطراف کوه "سونی" از توابع شهرستان نوسود را به آتش کشیدند و خسارت فراوانی را به طبیعت و محیط زیست این منطقه وارد کردند(1).
80% آب دریاچه ی ارومیه خشک شده است
80%از آب دریاچهی ارومیه خشک شده است و روند خشکی آب این دریاچه روز به روز در حال افزایش میباشد
روز گذشته نماینده مردم ارومیه در مجلس ایران گفته بود: "دریاچهی ارومیه هم اکنون در وضعیت نامناسبی قرار دارد و ٨٠% آب این دریاچه خشک و این مسئله به طور مستقیم ظلم بزرگی در حق دریاچهی ارومیه است.
مهدی عیسی زاده" همچنین عنوان کرده است، مسئولان و نهادهای مرتبط تعمداً از یافتن راهی جهت حل مشکل دریاچهی ارومیه خودداری میکنند به طوری که وزیر نیرو مدت یک سال است از پاسخ به پرسشهای من خودداری میکند
از دیگر سو، معاون رئیس ادارهی منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان غربی گفته است: سطح آب دریاچهی ارومیه در مقایسه با سال گذشته ٢٢ سانتیمتر عقبنشینی کرده است
این مقام مسئول اشاره کرده است، اکولوژی دریاچهی ارومیه به طور کامل از بین رفته است و حتی پرندگان نیز از این دریاچه مهاجرت کردهاند و پیشبینی میشود که طی سال جاری این دریاچه کاملاً خشک شود.
هم اکنون ادارههای محیط زیست، کشاورزی، ادارهآب و فاضلاب ، استانداری آذربایجان غربی و وزارت نیرو، از جمله نهادهای اصلی جهت نجات این دریاچه هستند، به دلیل نبود یک مدیریت درست و کارآمد، احتمال خشک شدن دریاچهی ارومیه را افزایش داده است.
دریاچهی ارومیه با مساحت ٥٧٠ هزار هکتار، شامل ١٠٠ جزیرهی کوچک و بزرگ بوده که طی سالهای گذشته به دلیل چندین سد در اطراف آن، با خطر خشک شدن و نابودی مواجه شده است به طوری که طی سالهای اخیر سطح آب این دریاچه ٦متر عقبنشینی کرده است(1).
زندانیان سیاسی
صدری آگوشی: ۱۴ روز از پدرم هیچ خبری نداریم، نمیدانیم زنده است یا مرده
فرزند محمد امین آگوشی زندانی امنیتی محبوس در زندان مرکزی زاهدان از اعتصاب غذای او در این زندان خبر داد .
صدری آگوشی دختر محمدامین آگوشی زندانی امنیتی محبوس در زندان مرکزی زاهدان گفت: "از ۱۴ روز پیش از پدرم بیخبر هستیم به دلیل مسافت طولانی با زاهدان نمیتوانیم از وضعیت ایشان اطلاعی کسب کنیم.".
وی در ادامه با اعلام اینکه بارها با مسئولین زندان زاهدان تماس گرفته است و کسی پاسخگوی وی نیست گفت: "به آنها گفتم شما که دم از حقوق بشر میزنید پس چرا حقوق ما را نقض میکنید؟ امروز پدرم ۱۴ روز است اعتصاب غذا کرده. نه زنگ میزند نه میدانیم زنده است یا مرده است."
خانم آگوشی از نحوه اطلاع ایشان از اعتصاب غذای پدرش گفت: "یکی از همبندیان پدرم آقای {نام محفوظ} به خواهرم تلفنی اطلاع داده است که الان چند روزی هست از ایشان هم خبری نیست.".
. محمد امین آگوشی به همراه ایرج محمدی و احمد پولادخانی اهل پیرانشهر به اتهام جاسوسی به نفع حکومت اقلیم کردستان و محاربه از طریق همکاری با گروههای معاند نظام در سال ۸۶ بازداشت شدند.
وی پس از تحمل بیش از ۷ ماه انفرادی به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد و پس از برگزاری دادگاه در شعبه دوم دادگاه نظامی .سازمان قضایی نیروهای مسلح. به اعدام از طریق تیرباران محکوم شد.
حکم صادره در شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور عینا تائید شد اما مجددا پرونده ایشان به جریان افتاده و با ارجاع به شعبه یکم دادگاه نظامی وی به همراه دو متهم دیگر به ۱۰ سال حبس و تبعید به زندان زاهدان محکوم شده است (2).
یک زندانی کُرد از زندان اراک به زندان مهاباد منتقل شد.
یک زندانی سیاسی کُرد در آستانهی اتمام حکمش از زندان مرکزی "اراک" در استان مرکزی به زندان مرکزی مهاباد منتقل گردید.
چند روز پیش یک زندانی کُرد به نام محمد اشعری" اهل مهاباد، پس از سپری نمودن ٢٠ ماه حبس در زندان مرکزی اراک، به زندان مرکزی مهاباد منتقل شد.
این شهروند کُرد در آذرماه سال ١٣٩٠، از سوی نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران در اراک بازداشت و سپس از سوی دادگاه انقلاب این شهر به دو سال حبس تعزیری محکوم گردید.
دادگاه اراک اتهام این زندانی کُرد را همکاری با نشریه زیکزاگ و کار روزنامه نگاری و همکاری با شبکه بی بی سی در امر خبرنگاری عنوان کرده است
از دیگر سو روز شنبه بیست و دوم تیرماه، سه زندانی سیاسی دیگر کُرد به نامهای محمدامین عبداللهی، جهانگیر بادوزاده و مصطفی کاکه ممی" بنابه دستور رئیس زندان مرکزی مهاباد به قرنطینهی این زندان منتقل گردیدهاند محمدامین عبداللهی" به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت اسلامی ایران به ١٨ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان "طبس" محکوم شده است.
همزمان جهانگیر بادوزاده"، نیز به اتهام همکاری با از احزاب کُرد اپوزیسیون به حبس ابد و "یوسف کاکه ممی" نیز به همین اتهام به ٦ سال حبس تعزیری محکوم شده است(1)
سرنوشت یک زندانی سیاسی کُرد نامعلوم است
از سرنوشت یک زندانی سیاسی کُرد اهل مهاباد هیچ اطلاعی در دسترس نیستپ
یک منبع مطلع از داخل زندان رجاییشهر کرج گفت: از حدود ٥ ماه قبل که آقای "سمکو خلقتی" از سوی مأموران اطلاعاتی به بند ٢٠٩ زندان اوین تهران منتقل گردید هیچ اطلاع دقیقی در دست نمیباشد
همین منبع از احتمال انتقال این زندانی سیاسی کُرد به سلول انفرادی زندان اوین جهت بازجویی و شکنجه خبر داد سمکو خلقتی در روز بیست و هشتم دیماه ٨٨ در شهر اراک بازداشت سپس تحت فشار و شکنجه، مصاحبهی تلویزیونی او در شبکهی انگلیسزبان پرس تیوی پخش شد وی دارای ٣٤ سال سن است و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در احزاب کُرد اپوزسیون حکومت اسلامی ایران به ١٥ سال حبس تعزیری محکوم شد.
سمکو خلقتی مهندس متالورژی از دانشگاه صنعتی شریف است (1).
انتقال یک زندانی سیاسی کُرد در قروه به سلول انفرادی
یک زندانی سیاسی کُرد به دستور مسئولین زندان قروه به سلول انفرادی اطلاعات منتقل گردید.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه بیست و ششم تیرماه "حیدر رشیدی" زندانی سیاسی كُرد در زندان قروه، به دلیل اعتراض به برخورد مسئولین زندان و شکایت از یکی از مسئولین حفاظت زندان به سلول انفرادی این زندان منتقل شده است حیدر رشیدی یکی از زندانیان سیاسی کُرد میباشد که چهار سال پیش به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف رژیم به ٦ سال زندان محکوم شد.
رشیدی سال گذشته در اعتراض به حکم خود، مدت ٢٥ روز را در اعتصاب غذا بسر برد که پس از وعده کاهش دوران محکومیت خود از طرف مسئولین پرونده، به اعتصاب غذای خود پایان دادتاکنون مسئولین پرونده نامبرده به وعدههای خود مبنی بر كاهش دوران محکومیتش عمل نکردهاند(3).
اعتصاب ۱۶۰ تن از زندانیان سیاسی اهل سنت در زندان رجایی شهر کرج
160تن از زندانیان سیاسی اهل سنت در زندان رجایی شهر کرج در اعتراض به توهین شرکت "ایرانسل" به باورهای مذهبیشان دست به اعتصاب غذای دو روزه زدند..
در پی توهین شرکت مخابراتی "ایرانسل" به یکی از خلفای اهل سنت در یک مسابقه پیامکی، سالن ۱۰ بند ۴ زندان رجایی شهر کرج دست به اعتصاب غذا زدند.
در مسابقه "اسوه عدالت"، که توسط این اپراتور تلفنهای همراه بصورت پیامکی برگزار شده بود؛ یکی از سوالها هم این بود: فریب خورده شیطان که از قاضیان دوران امام علی بود. مشترکان میتوانستند یکی از این دو گزینه را به عنوان پاسخ انتخاب کنند: الف) شریح قاضی، ب) عمربن الخطاب.
یکی از زندانیان اهل سنت این سالن گفت ما ۱۶۰ زندانی سیاسی اهل سنت زندان رجایی شهر کرج که کل سالن ۱۰ را شامل میشود، از روز شنبه ۲۹ تیر ماه به مدت دو روز اعتصاب غذا خواهیم کرد."
وی همچنین تصریح کرد: "اقدام توهین آمیز شرکت ایرانسل متعلق به سپاه پاسداران یک اقدام برنامه ریزی شده بوده است و ما جملگی از علمای اهل سنت میخواهیم که به یک عذرخواهی ساده بسنده نکنند و تا برکناری مسببین و طراحان توهین به مقدسات مسلمانان، دست از اعتراض برندارند."
گفتنی است، پیشتر نیز کمپینی اعتراضی برای تحریم شرکت "ایرانسل" تا زمان عذر خواهی رسمی این شرکت در فضای مجازی شکل گرفته بود که عذر خواهی رسمی شرکت مزبور را در پی داشت.
همچنین امروز خبرگزاریها گزارش دادند، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان علیه مدیرعامل شرکت ایرانسل به اتهام تشویش اذهان عمومی و اهانت به مقدسات اعلام جرم کرده است(2).
کولبران کرذ
کشته و زخمیشدن دو کولبر دیگر کُرد در سردشت
دو کولبر دیگر کُرد ساکن یکی از روستاهای شهرستان سردشت قربانی شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران شدند.
روز یکشنبه بیست و سوم تیرماه، یک کولبر دیگر کُرد به نام قربان شیخی"، ٢٨ ساله، فرزند "رحمان" با شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران، جان خود را از دست داد.
یکی از افراد نزدیک به خانوادهی "شیخی" گفت: "دوستان قربان پس از زخمی شدنش تلاش کردهاند او را نجات دهند، اما وی مجدداً با شلیک این نیروها مواجه شده و پس از اثابت چندین گلوله در نهایت جان خود را از دست میدهد از دیگر سو، در نتیجهی شلیک نیروهای نظامی در همین رویداد، برادر دیگر این کولبر کُرد به نام
شورش شیخی"، ٢٣ ساله نیز به شدت زخمی شده است.
این دو کولبر کُرد، برادر و ساکن روستای گلواناز توابع شهرستان سردشت بودند که جهت امرار معاش به کار پرخطر کولبری روی آوردهاند، که در مکانی به نام دولی زرگته پشت روستای "دولبی" در کمین نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران گرفتار شدند.
تا لحظهی انتشار این خبر، جسد. قربان. به خانوادهاش تحویل داده نشده است و همزمان "شورش" برادر زخمی وی نیز در بازداشت نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران میباشد(1)
کشته و زخمی شدن ٤ کولبر کُرد در ماکو
در نتیجهی شلیک مستقیم نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران ٤ کولبر کُرد در منطقهی ماکو در استان آذربایجان غربی کشته و زخمی شدند.
شامگاه روز پنجشنبه بیست و هفتم تیرماه، یک کولبر کُرد به نام "علی آذین"، ١٨ ساله، فرزند "خلیل" ، ساکن روستای بهلول" از توابع شهرستان ماکو، در پی شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران به شدت زخمی و جان خود را از دست داد.
همچنین و در همین درگیری، دو برادر دیگر به نامهای "حسن پورمحمود"، ٢٦ ساله، و "محمود پور محمود"، ٢٢ ساله، فرزندان "عثمان" و یک کولبر دیگر نیز به نام "پاشا پورمحمود"، ٢٣ ساله، فرزند "محمدامین"، که هر سه نفر ساکن روستای "دیم قشلاق" از توابع شهرستان ماکو بودند، به شدت زخمی شدند.
به گفتهی یک منبع مطلع، "حسن پورمحمود"، به شدت زخمی شده و پزشکان وضعیت سلامتی وی را وخیم اعلام کردهاند و همزمان "محمود و پاشا" نیز که گلوله به پای آنان اصابت کرده در بیمارستان تحت مراقبت پزشکی میباشند.
به گفتهی همین منبع، شمار زخمیشدگان در این حادثه بیشتر از ٣ نفر است، اما از ترس نیروهای حکومت اسلامی ایران از رفتن به بیمارستان خودداری کردهاند.
در این حادثه که در مناطق ییلاقی "ساری چمن" در مرز کشور ترکیه رخ داده است، بیش از ١٢٠ رأس اسب بارکش نیز به وسیلهی شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران تلف شدند.
طی یک ماه گذشته ٨ کولبر کُرد با شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران کشته و زخمی شدند(1).
وضعیت خانواده فعالان سیاسی
فشار نیروهای امنیتی رژیم باعث خروج یک خانواده سقزی از ایران شد
خانوادەی حامد براتی" فعال سیاسی کُرد بر اثر فشار بیش از حد نیروهای اطلاعاتی رژیم از ایران خارج شدند..
همسر و دو فرزند "حامد براتی" فعال سیاسی کُرد اهل سقز در نتیجەی فشار نیروهای اطلاعاتی رژیم ایران ناچار به ترک ایران شدند.
وی ضمن تائید این خبر گفته است: "بعد از خروج خودم از ایران، نیروهای امنیتی و اطلاعاتی رژیم ایران به صورت مستمر به خانوادەام فشار میآوردند که آنان نيز به اجبار مجبور به ترک ایران شدند
حامد براتی" ۲۲ خردادماه ۱۳۸۹ از سوی ستاد خبری اداره اطلاعات شهرستان سقز بازداشت و به مدت ٢٠ روز در سلولهای انفرادی مورد بازجویی قرار گرفت و سپس با سپردن وثیقه۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد گردید و چند ماه پیش نیز مجبور به ترک ایران شد.
این فعال سیاسی کُرد در دادگاه انقلاب سقز به شکل غیابی به اتهام "همکاری با یکی از احزاب کُرد اپوزسیون" به ٤ سال حبس تعزیری و همچنین به اتهام "تبلیغات علیه رژیم ایران" به یک سال زندان محکوم شدە بود و این حکم ١٥ اسفند ١٣٩٢، از سوی دادگاه تجدیدنظر رژیم ایران در استان کُردستان تائید گردید(3).
منابع:
1)کردپا
2)هرانا
3)کردستان میدیا

