گزارش هفتگی از نقض حقوق بشر در کردستان فرصتی برای یادآوری وضعیت نگران کننده حقوق بشر در این محدودە جغرافیایی است ، همینطور یادمانی برای قربانیان نقض این حقوق.
گزارش هفته آخر اردیبهشت ماه شامل این بخشها میباشد: کولبران کرد، بازداشتها. وضعیت زندانیان سیاسی.، کارگران، احکام و تیرانداری به افراد بیگناه.
کولبران کرد
یک کولبر کُرد با شلیک مستقیم نیروهای انتظامی رژیم ایران جان خود را از دست داد
یک کولبر کُرد اهل پیرانشهر در منطقهی مرزی، با تیراندازی مستقیم نیروهای انتظامی رژیم ایران جان خود را از دست داد.
عصر روز شنبه بیست و یکم اردیبهشتماه "سید چیا پرهیزکار" ٣٠ ساله، فرزند سید محمد و اهل روستای "ترکش" از توابع پیرانشهر با هدف گلولهی مستقیم نیروهای انتطامی رژیم ایران کشته شد.
این کولبر کُرد در مکانی به نام "میرگژان" از توابع پیرانشهر در کمین نیروهای رژیم افتاد و در نهایت جان خود را از دست دادیکی از نزدیکان خانوادهی "سید چیا.گفت.
این کولبر کُرد تنها برای امرار معاش به شغل کاذب کولبری در مرزی مشغول بوده و این کار هم به قیمت از دست دادن جان وی تمام شداین شهروند که نخواست نامش فاش شود افزود: " سد چیا متاهل بوده و تا کنون جسد این کولبر کُرد در محل تیراندازی میباشد و خانوادهاش تاکنون جسد وی را تحویل نگرفتهاند(1)
تیراندازی نظامیان حکومتی در کُردستان، ٢ کشته و زخمی برجای گذاشت
یک کولبر ارومیهای و کاسبکار ساکن بانه با شلیک مستقیم نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران کشته و زخمی شدند.
روز یکشنبه بیست و دوم اردیبهشتماه یک کولبر کُرد به نام "صادق شیخی" ٢٦ ساله، فرزند" نایفت" توسط نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران مستقر در پاسگاه "میدان" در شهرستان ارومیه، هدف شلیک گلوله قرار گرفته و کشته میشودیک منبع مطلع گفت. این کولبر کُرد از ساکنین روستای "فزیان" از توابع ارومیه بوده و سال گذشته در همین منطقه نیز توسط نیروهای انتظامی حکومت اسلامی زخمی شده بود.
از دیگر سو، یک کاسبکار کُرد به نام "آزاد سواری" که با خودروی خود در حال بازگشت به منزل بوده، هدف شلیک نیروهای انتظامی شهرستان بانه قرار گرفت.
تیراندازی مأموران حکومتی، زخمی شدن این کاسبکار و نیز خسارات مالی به خودروی او را درپی داشت.
همین منبع افزود، "آزاد سواری" در حالی در روز نوزدهم اردیبهشتماه از سوی نیروهای انتظامی ایران به ظن حمل کالای قاچاق هدف شلیک گلوله قرار گرفته است که وی هیچ گونه کالا و اجناسی را به همراه نداشته است به گفتهی همین منبع، این کاسبکار کُرد جهت مداوای پزشکی به بیمارستان بانه منتقل شده و تاکنون نیز تحت مراقبت پزشکی میباشد(3).
بازداشتها
یک وکیل کرد اهل ارومیه بازداشت شد
مسعود شمسنژاد وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه بازداشت شد.
مسعود شمسنژاد وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه آزاد و پیام نور ارومیه، روز پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری از طرف نیروهای امنیتی بازداشت و پس از بازجویی های اولیه به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.
براساس همین گزارش، مسعود شمسنژاد هم اکنون در بخش پذیرش زندان مرکزی ارومیه نگهداری می شود و از لحظه ورود وی به این قسمت از زندان، هرگونه تماس تلفنی ایشان و هم بندی های وی با بیرون قطع می باشد.
تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهام احتمالی این وکیل کرد، اطلاعی حاصل نشده است.
گفتنی است؛ شمسنژاد، وکیل حبیب الله گلپری پور، زندانی سیاسی کرد محکوم به اعدام است که موکل وی سه روز پیش به دلایل نامعلومی از زندان سمنان به زندان مهاباد و سپس به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده است
گفته می شود هم اکنون وضعیت عمومی گلپری پور در زندان ارومیه "خوب" است.
یادآور می گردد حبیب الله گلپری پور در سال ۸۶ در مهاباد دستگیر و به اتهام عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام به اعدام محکوم شده و حکم اعدام وی در دیوان عالی کشور تأیید شده است(2).
وضعیت زندانیان سیاسی
ممانعت از انتقال یک زندانی ٧٢ ساله به بیمارستان
مسئولان زندان رجایی شهر کرج از درمان یک زندانی کهنسال خوداری میکنند.
"نامیق محمودی" که در زندان رجاییشهر کرج در بازداشت بسر میبرد، مدت چند ماه است که از چشم درد رنج میبرد اما مسئولان این زندان از دادن مرخصی و اعزام وی به بیمارستان خارج از زندان خوداری میکنند.
یک منبع مطلع از زندان رجاییشهر کرج گفت. امروز دوشنبه بیست و سوم اردیبهشتماه قرار بود این زندانی کُرد جهت جراحی چشم به خارج از زندان منتقل شود، اما مسئولان زندان اجازهی این کار را به وی ندادند.
همین منبع اشاره کرد، مسئولان زندان در حالی مانع از انتقال "نامیق محمودی" جهت درمان به خارج از زندان میشوند که تمام هزینهی جراحی به عهدهی خود وی بوده و دادستان شهر کرج نیز دستور آن را صادر کرده است، اما مسئولان زندان از انتقال وی به بیمارستان خارج از زندان جلوگیری کردهاند.
"نامق محمودی" ٧٢ ساله، اهل روستای "ایرانخواه" از توابع شهرستان سقز بوده که همراه با سه پسرش و فرد دیگری اهل همین روستا در سال ١٣٩١ توسط نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران بازداشت شده است، اما تاکنون و علیرغم گذشت یک سال از بازداشت این زندانی کُرد، پروندهی وی همچنان نامعلوم است.
از دیگر سو، "زینب جلالیان" نیز بیش از یک ماه است که دچار چشم درد شده اما مسئولان زندان "دیزل آباد" کرمانشاه مانع از دریافت هرگونه مراقبت پزشکی به وی شده و مانع از انتقال وی جهت درمان به خارج از بیمارستان میشوند(3).
ضرب وشتم یک زندانی سیاسی کرد بدلیل گرایش سیاسی
رحیم (شهرام) الیاسی زندانی سیاسی کرد زندان رجایی شهر کرج برای دومین بار از سوی زندانیان سالن 10 مورد ضرب و شتم قرار گرفت
رحیم (شهرام) الیاسی زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج که به ۱۱ سال زندان محکوم شده است، در هفته های گذشته در مقابل فروشگاه بند از سوی برخی زندانیان مستقر در سالن مجاور ( سالن10) مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.
روز یکشنبه 22 اردیبهشت ماه نیز یکی از زندانیانی که در سالن 10 زندان رجایی شهر نگهداری میشوند و با زندانیان سیاسی هواخوری مشترک دارند با میله آهنی به رحیم الیاسی حمله کرده و وی را از ناحیه پشت سر بشدت مجروح نموده است رحیم الیاسی که در سال ۱۳۸۶ توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت گردیده است، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و هواداری از حزب کوموله و حمل و نگهداری سلاح گرم و مهمات جنگی، در دادگاه انقلاب این شهر به ۱۱ سال زندان محکوم گردید که این حکم عینا در دادگاه تجدید نظر به تایید رسیدگفتنی است، زندانیان سیاسی سالن 12 تا کنون بارها نسبت به تهدید های زندانیان سالن 10 به مسئولین زندان هشدار داده و خواهان جدا سازی هواخوری خود با ایشان شده اند(2).
شرایط نامناسب و بحرانی زندان سلماس.
زندانیان زندان سلماس در شرایطی وخیم در حال سپری کردن دوران محکومیت خود میباشند..
، وضعیت زندان شهرستان سلماس به لحاظ تراکم جمعیت، بهداشتی، کیفیت غذا، تفکیک جرایم و سوء مدیریت، در بحران جدی قرار داردشرایط کنونی این زندان، گذراندن دوران محکومیت زندانیان را بیش از پیش مشکلنموده است.
با توجه به این گزارش، استفاده بیش از حد از ظرفیت زندان، زندانیان زندان سلماس را در شرایط سخت و در محیطی فاقد هرگونه امکانات اولیه انسانی قرار داده است، بهطوری که جلو درب سرویسهای بهداشتی زندان به محل خواب تعدادی از زندانیان مبدل گشته است در این زندان ادغام تمامی زندانیان و عدم تفکیک زندانیان جرایم خشن باعث شدە است که به زندانیان سیاسی و دیگر زندانیان فشار چندین برابری وارد شود..
زندانیان این زندان از هرگونه درمان بیماری محروم بوده و هر بیمار تحت هر گونه شرایطی تنها داروهای "مسکن" دریافت میکندبا توجه به گفتەهای مسئولین، قرار است زندان جدیدی در خارج از شهر سلماس ساخته شود(1)
غالب حسینی، فعال کارگری موقتا آزاد شد
– غالب حسینی، فعال کارگری اهل سنندج با تودیع وثیقه به صورت موقت از زندان آزاد شد.
غالب حسینی بعد از دو ماه بلاتکلیفی در بازداشتگاههای وزارت اطلاعات، سرانجام با قرار وثیقه صد وپنجاه میلیون تومانی از زندان مرکزی سنندج آزاد شدغالب حسینی روز سهشنبه ۲۹ اسفند ساعت ۱۲ ظهر در شهر سنندج، توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی در محل کارش دستگیر شداین فعال کارگری پس از دستگیری شش تن از فعالان کارگری در ۱۷ اسفندماه، چندین بار تلفنی توسط نیروهای امنیتی تهدید شده بود و نیروهای اطلاعات از وی خواسته بودند که خود را به ستاد خبری معرفی کند(2)
وکیل برادران کُردپور: پایان اعتصاب غذای خسرو و احتمال تمدید سه بارهی قرار بازداشت آنان
مدیر مسئول آژانس خبری "موکریان" به بیش از ٢٥ روز اعتصاب غدای خود، پایان داد
روز سهشنبه بیست و چهارم اردیبهشت ماه "خسرو کُردپور" روزنامهنگار و مدیر مسئول آژانس خبری موکریان پس از ٢٥ روز و در پی درخواستهای مکرر خانواده، وکلا و دوستان، به اعتصاب غذای خود پایان داد.
همچنین انتقال برادران کُردپور پس از ٢ ماه بازداشت در انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه به بند بازداشتگاه این نهاد امنیتی، از دیگر علل پایان اعتصاب غذای خسرو کُردپور بیان میشود.
وکیل برادران کُردپور در تماسی تلفنی ضمن تأیید اخبار منتشرشده، به خبرنگار آژانس کُردپا گفت: قرار بازداشت برادران کُردپور توسط بازپُرس پرونده برای ٢ ماه دیگر تمدید گردیده اما تاکنون از سوی مراجع ذیصلاح تأیید نشده است. عباس جمالی تأکید کرد که وی از تمدید قرار بازداشت خسرو و مسعود کُردپور نگران و مراتب اعتراض کتبی خود را ارائه کردهایم اما احتمال اجرایی شدن آن وجود دارد... این وکیل دادگستری میگوید علیرغم درخواست ملاقات با برادران کُردپور اما نهادهای امنیتی تاکنون مانع از چنین دیدار شدهاند.. خسرو کُردپور روز سیام فروردینماه در اعتراض به ابهام در سرنوشت بازداشت و نامعلوم بودن پروندهی قضایی، دست به اعتصاب غذا زده بود...
تاکنون ٢ بار قرار بازداشت برادران کُردپور از سوی دادستان مهاباد تمدید شده است.
"خسرو و مسعود کُردپور" در هفدهم و نوزدهم اسفندماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی حکومت اسلامی ایران در مهاباد بازداشت و پس از 10 روز، از بازداشتگاه ادارهی اطلاعات این شهر، در بیست و ششم اسفندماه سال گذشته به ارومیه منتقل شدند(3)
انتقال یک معلم به زندان مرکزی شهر اشنویه
یکی از معلمان شهر اشنویه بنابه حکم دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران برای گذراندن دوران حبس به زندان مرکزی این شهر انتقال یافت.
امروز، بیست و هشتم اردیبهشتماه یک شهروند کُرد به نام "آزاد رسولنژاد" جهت حبس به زندان شهر اشنویه منتقل شداین معلم از سوی ریاست دادگستری شهرستان اشنویه به تحمل ٣ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
وی که همزمان دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بینالملل دانشگاه مراغه نیز میباشد در بیست و چهارم آبانماه سال ٩١ از طرف حراست ادارهی آموزش و پرورش اشنویه احضار و پس از مراجعه به این اداره، بازداشت و بعداً به بازداشتگاه ادارهی شهرستان ارومیه منتقل شده بوداتهام آزاد رسولنژاد، تبلیغ و همکاری با احزاب کُردستانی اپوزسیون حکومت اسلامی ایران عنوان شده است وی اوایل بهمنماه سال قبل با تودیع وثیقهی ٧٠ میلیونی از زندان بصورت موقت آزاد شده بود.
با استناد به مرکز آمار آژانس خبررسانی کُردپا، طی اردیبهشتماه ١٠ شهروند کُرد به اتهامهای سیاسی جمعاً به ١٦٩ سال حبس محکوم شدهاند(3)
از امتحان ورودی پیشدانشگاهی یک زندانی سیاسی کُرد ممانعت شد
ادارهی اطلاعات مانع از ادامه تحصیل یک زندانی سیاسی در زندان مرکزی شهر مهاباد شد..
در زندان مرکزی مهاباد از امتحان تحصیلی "جلال ناصری" از سوی ادارهی اطلاعات شهرستان مهاباد ممانعت بعمل آمد
جلوگیری از امتحان مقطع پیشدانشگاهی این زندانی سیاسی درحالی است که بنابه گفتهی یک منبع مطلع، شورای طبقهبندی و قاضی ناظر زندان مهاباد با شرکت جلال موافقت کرده بودنداین چندمین بار است که با شرکت این زندانی سیاسی کُرد در امتحانات جلوگیری میشودتاکنون از علل منع ادامه تحصیل این زندانی کُرد توسط نهادهای امنیتی حکومت اسلامی ایران گزارش دقیقی در دسترس نمیباشد طبق قوانین خود حکومت اسلامی ایران، زندانی تحت نظارت سازمان زندانها میباشد و هیچ نهاد امنیتی و نظامی حق اعمال نفوذ بر زندانیان و قوانین داخلی را ندارد..
پیش از اینها، رئیس سازمان زندانها از تحصیل بیش از ٧٠٠ زندانی در ایران خبر داده بود.
جلال ناصری در روز شانزدهم اسفندماه سال ٩٠ به همراه بردارش جمال ناصری در منزل شخصی خود و در شهر بوکان بازداشت گردیده و در تاریخ چهارم خردادماه سال گذشته با تودیع وثیقهی ٧٠ میلیون تومانی موقتاً از زندان آزاد شدند دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجانغربی حکم نهایی این زندانی سیاسی کُرد را ٤ سال حبس اعلام کرد و وی هماکنون ٢٣ ماه است که در زندان مرکزی مهاباد بسر میبرد.(3)
حامد محمودنژاد فعال کارگری بطور موقت از زندان سنندج آزاد شد
حامد محمودنژاد فعال کارگری از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان سنندج آزاد شداین فعال کارگری که روز ۱۲ اردیبهشت ماه توسط نیروهای حفاظت اطلاعات دستگیر شده بود، امروز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه پس از تودیع قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی در میان استقبال خانواده و همکارانش از زندان سنندج آزاد شدوی پیشتر درساعت ۵ صبح ۱۷ اسفند ماه سال گذشته با مراجعه ماموران امنیتی به منزلش به همراه دو فعال کارگری دیگر بنامهای خالد حسینی و وفا قادری بازداشت شده بود که در تاریخ ۱۹ فروردین ماه با تودیع وثیقه آزاد گردید. باردیگر مامورین امنیتی در تاریخ پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه یک روز پس از روز جهانی کارگر، حامد محمودنژاد را به همراه جلیل محمدی بازداشت میکنند از وضعیت دیگر فعال کارگری جلیل محمدی هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست(2).
زانیار مرادی پس از بازگشت از بیمارستان به قرنطینه منتقل گردید
زانیار مرادی زندانی سیاسی محکوم به مرگ که برای درمان بیماریهای خود به بیمارستان منتقل شده بود، بدون تکمیل مراحل درمان به قرنطینه زندان رجایی شهر کرج منتقل گردید.
زانیار مرادی زندانی سیاسی بند ۱۲ زندان رجایی شهرکرج روز پنجشنبه به بیمارستان سینا منتقل گردید تا در مورد بیماری فتق، مشکل زانو و کمر خود مورد مداوا قرار گیرد.
وی روز شنبه ساعت ۵ .۱۱ صبح بعد از انجام عمل فتق، علی رغم تاکید پزشکان بیمارستان بر بستری بودن وی جهت مراقبتهای بعد از عمل و ادامه روند درمان کمر و زانو به زندان رجایی شهر کرج عودت میشود.
یکی از زندانیان زندان رجایی شهرگفت.. در هنگام بازگشت زانیار مرادی، وی توسط یکی از زندانبانان بنام (دفتری) مورد ضرب و شتم قرار میگیرد. تاجایی که یکی از بخیه های زانیار پاره میشود. سپس زانیار را به بند قرنطینه زندان رجایی شهر که از آلوده ترین و بدترین بندهای این زندان است، منتقل میکنند و تا این لحظه نیز به داخل بند مراجعت نکرده است."
وی همچنین ادامه داد: "زندانبانی که زانیار را مورد ضرب و شتم قرار داده و برای وی پرونده سازی کرده و به انفرادی فرستاده است، تابستان سال ۸۹ نیز به دلیلی واهی قصد ضرب و شتم زانیار را داشت که با میانجیگری سایر زندانیان سیاسی موفق به انجام این کار نشدگفتنی است، زندانیان سیاسی سالن ۱۲ بر این عقیده اند که زندانبان مذکور بر اثر کینه قبلی حوادث اخیر را پیش آورده است زانیار مرادی متهم است به همراه پسر عموی خود لقمان مرادی و دو تن دیگر بنامهای بختیار معماری و هژیر ابراهیمی، پسر امام جمعه مریوان را به قتل رسانده اند.
لازم به یاد آوریست، این اتهام بارها توسط زانیار و لقمان مرادی رد شده است(2).
وضعیت کارگران
کارگر کارخانهی آسفالت سنندج اخراج شدند.
کارفرمای یکی از شرکتهای وابسته به شهرداری سنندج، حکم اخراج ٥ تن از رانندگان را صادر کرده است.
کارخانهی آسفالت سنندج پنج تن از کارگران خود را که هرکدام دارای یک تا هفت سال سابقهی کار بودند، اخراج کردکمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری هویت کارگران را فرشاد رسولی، بُرهان ریاضی، چنگیز، فرامرز احمدی و محمدکریم زمانی عنوان کرده است..
این تعداد از کارگران که همگی راننده بودهاند تاکنون نیز موفق به دریافت حقوق و مزایای خود به دلیل عدم امضای بیمهی بیکاری آنان توسط کارفرما نشدهاندپیشتر نیز گزارش شده بود که شرکت تعاونی ١٦٣ کارخانهی آسفالت سنندج از دیماه سال گذشته از ارائهی جیرهی غذایی کارگران امتناع کرده است.
در تعاونی مزبور هماکنون ٥٠ کارگر مشغول بکار هستند(3)
احکام
محکومیت دو فعال سیاسی از سوی دادگاه انقلاب سنندج
سیروان حسینپناهی و شیرزاد حسینپناهی دو تن از فعالین مدنی کرد در دادگاه انقلاب سنندج به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی هر کدام به شش ماه حبس محکوم شدند.
دادگاه سیروان حسینپناهی و شیرزاد حسینپناهی روز یکشنبه ۲۲ فروردین ماه برگزار و هر کدام شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند و هم اکنون در زندان سنندج به سر میبرندگفتنی است که سیروان حسینپناهی روز ۲۰ دیماه و شیرزاد حسینپناهی در ۱۱ بهمن سال ۹۱ توسط نیروهای امنیتی در روستای قروچای از توابع شهرستان دهگلان در استان کردستان دستگیر شدند(2)
اعدام ٤ شهروند کُرد در زندان مرکزی ارومیه
بر اساس تصمیم دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران چهار شهروند دیگر کُرد در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند.
چند روز پیش ٤ شهروند کُرد اهل روستاهای مجاور ارومیه که نام یکی از آنها " بکر فریدی" فرزند "شاکر"، ٣٢ ساله و اهل روستای "تیبهتان" از توابع منطقهی "ترگور" ارومیه اعلام شده است، در زندان مرکزی این شهر اعدام شدند.. تا لحظهی انتشار این خبر نام و هویت ٣ شهروند دیگر که ٢ تن از آنان برادر میباشند و فرد یگر اهل روستای "لرنیکان" در منطقهی "ترگور" ارومیه است ، مشخص نمیباشد.. تا لحظهی انتشار این خبر نام و هویت ٣ شهروند دیگر که ٢ تن از آنان برادر میباشند و فرد یگر اهل روستای "لرنیکان" در منطقهی "ترگور" ارومیه است ، مشخص نمیباشد.
در سال ١٣٩١، ٥٦ شهروند کُرد در مناطق کُردنشین ایران به اتهامات مختلف اعدام شدهاند و برای ٢١ شهروند کُرد از سوی سیستم قضایی حکومت اسلامی ایران حکم اعدام صادر شده که ٩ نفر از آنان به دلیل فعالیت سیاسی اعدام شدهاند(3)
احضار و بازجویی از یک روزنامهنگار زن در کرمانشاه
یک دختر روزنامهنگار کُرد اهل شهرستان کنگاور از سوی پلیس امنیت استان کرمانشاه احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.
دیروز سهشنبه، بیست و چهارم اردیبهشتماه، "آذر طاهرآبادی" روزنامهنگار کُرد، در تماسی تلفنی از سوی مأموران پلیس اطلاعات و امنیت عمومی استان کرمانشاه احضار گردیده بوداین روزنامهنگار کُرد و همکار هفتهنامهی "غرب" پس از احضار، به مدت ١٠ ساعت توسط مأموران این اداره تحت بازجویی قرار گرفته است یک منبع مطلع گفت..
از "طاهر آبادی" دربارهی انتخابات ریاست جمهوری درایران و همچنین شرکت کردن وی در این انتخابات پرسشهایی مطرح شده بود..
"آذر طاهر آبادی" یکی از همکاران هفتهنامهی "غرب" و آژانس خبری مکریان میباشد، وی د ر پایان اسفندماه سال گذشته نیز از سوی دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بود.
وی عضو " سرای اهل قلم" ایران نیز بوده که در دهم آذرماه همان سال، همراه با جمعی دیگر از اعضای این انجمن، توسط نیروهای اطلاعات تهران بازداشت شده بود(3).
تیراندازی به افراد بیگناه
تیراندازی نظامیان، یک شهروند کُرد را راهی بیمارستان بانه کرد
یک شهروند بانهای در نزدیکی روستای مرزی "چومان"، از سوی نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران هدف شلیک مستقیم قرار گرفت.
مأموران نظامی ایران در مرز بخش "نَمَشیر" شهرستان بانه روز گذشته با تیراندازی به یک شهروند کُرد به نام "احمد" ٤٥ ساله فرزند عبدالله، وی را زخمی کردند.. یک منبع مطلع.گفت.
احمد از اهالی روستای "سیوچ" است و به سبب شدت جراحات وارده، پاهای وی از حرکت بازایستاده و هماکنون در مراکز درمانی شهر بانه بسر میبردتاکنون از علل تیراندازی نیروهای انتظامی بانه، گزارشی منتشر نگردیده است. پیشتر و در روز نوزدهم اردیبهشتماه یک شهروند دیگر کُرد به هنگام بازگشت به منزل توسط نیروهای انتظامی حکومت ایران در شهرستان بانه مورد شلیک قرار گرفته بود(3)
نیروهای رژیم در یکی از روستاهای سردشت اقدام به تیراندازی کردند
نیروهای مسلح رژیم اسلامی ایران در سردشت به بهانهی اجناس و کالاهای قاچاق بر روی ساکنین روستای "بیژوی" آتش گشودند.
روز جمعه بیست و هفتم اردیبهشتماه، شماری از نیروهای مسلح رژیم ایران ضمن بیحرمتی به ساکنین روستای "بیژوی"، شلیک هوایی کرده و بر روی آنها آتش گشودند.
این نیروها به ساکنین روستای "بیژوی" گفتهاند: "اگر در رابطه با بازداشت کولبران مرزی با ما همکاری نکنید مورد ضرب و شتم و بازداشت قرار خواهید گرفت
شلیک نیروهای رژیم، اهالی این روستا را دچار رعب و وحشت کرده و به گفتهی شهروندان، شلیک تیر هوایی نظامیان حکومتی بدون دلیل بوده است.
بر اساس آخرین اطلاعات به دنبال شلیک نیروهای رژیم اهالی روستای. بیژوی. در برابر نیروهای رژیم ایستادگی کرده و آنها را از روستا بیرون راندن.(1)
منابع:
1)کردستان میدیا
2)هرانا
3)کردپا

