هفته سوم تیر ماه 91
سیستم نادمکراتیک جمهوری اسلامی بر خلاف تمام معاهدات و مقاولەنامەهای حقوق طبیعی انسان و اعلامیە سازمان ملل متحد در رابطە با حمایت از انسان، بصورت مستمر در نقض حقوق بشر میکوشد.
گزارش زیر مشروحی است از بازداشت فعالین کرد. تیراندازی به کولبران و همچنین ابراز حقوق بشر کردستان از وضعیت کبودوند می باشد:
بازداشت شهروندان
(1
نوزدهم تیرماه سال جاری، نیروهای امنیتی حکومت اسلامی ایران یک جوان 22 ساله به نام "حمزه کَرمی" فرزند محمد و از ساکنین روستای "گلین" از توابع بخش مرکزی سنندج را که در میدان تَرهبار شهر سنندج مشغول کارگری بوده، بازداشت کردند.
خبرنگار کُردپا در ادامه افزوده که روز سهشنبه نیروهای اطلاعاتی به منزل حمزه کرمی در روستای گلین حملهور شده و برادر 18 سالهی وی به نام "فرشاد کرمی" را بازداشت نموده و کیس دستگاه کامپیوتر شخصی او را نیز مصادره و با خود بردند.
تا لحظهی انتشار این خبر از علل بازداشت و محل نگهداری آنان گزارش دقیقی ارسال نگردیده است.
روستای گلین در 50 کیلومتری جنوبغربی شهر سنندج واقع است.
طی تیرماه امسال جمعاً 58 شهروند کُرد در مناطق شهری و روستایی کُردستان ایران از سوی نهادهای امنیتی-نظامی حکومت اسلامی ایران، به اتهام فعالیت سیاسی، فرهنگی و حقوقبشری بازداشت، و به زندان منتقل شدهاند.
در ادامهی موج دستگیریها در شهرستان مریوان، گزارش رسیده که دو فعال دانشجویی از سوی
نهادهای امنیتی حکومت اسلامی ایران بازداشت شدندکه
روز گذشته دو فعال دانشجویی به نامهای "عُبید زارعی" و "علی تاسه" توسط ادارهی اطلاعات شهر مریوان دستگیر و به مکانی نامعلوم انتقال یافتند.
عبید زارعی روز چهاردهم تیرماه امسال در اعتراض به حبس محمدصدیق کبودوند و ابراز حمایت از مطالبات وی، دست به اعتصاب غذا زده که گفته میشود بازداشت روز یکشنبه در همین ارتباط باشد.
وی پیشتر از سوی دادگاهی در سنندج به محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی محکوم شده بود.
همچنین کافینت روژ"روز" در مریوان که متعلق به این دو دانشجوی کُرد بود، پُلُمپ شد.
طی چند روز اخیر چهار شهروند ساکن روستای نی از توابع شهرستان مریوان نیز بازداشت گردیدند که سرنوشت آنان هنوز نامعلوم است
(2
چهار شهروند اهل شهرهای سردشت و اشنویه توسط نيروهای امنيتی بازداشت و روانه زن شدند. بنا به گزارش رسیده به خبرنگار آژانس خبری موکريان، اسامی اين چهار شهروند دلشاد علی پور، مسعود عبدالهی، عبدالواحد معروف زاده و هیوا شریعت پناه اعلام شده است. براساس همین گزارش، این افراد حدود دو ماه پیش بازداشت و روز گذشته به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند. تا لحظه تنظیم خبر علت یا علل بازداشت این افراد از سوی مراجع قضائی
استان آذربایجان غربی اعلام نشده، اما گفته میشود اتهام این شهروندان امنیتی است
وضعیت کولبران
(1
شماری از کولبران کُرد در مناطق مرزی شهرستان سردشت هدف تیراندازی مستقیم نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران قرار گرفته که در نتیجه دو شهروند کُرد زخمی شدند.مأموران انتظامی مستقر در منطقهی درمانآباد سردشت، کولبران کُرد را هدف گلوله قرار داده که در نتیجهی آن دو شهروند به نامهای "عبدالله" از روستای "سهوتال" و "ریبوار" از روستای "اشکان" شهرستان سردشت را زخمی کردند.
گزارش ارسالی حاکی از آن است که نیروی انتظامی اقدام به توقیف کالاهای کولبران کُرد نموده اما بعداً این اجناس از مأموران انتظامی پس گرفته شد.
شماری از کولبران کُرد در مناطق مرزی شهرستان سردشت هدف تیراندازی مستقیم نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران قرار گرفته که در نتیجه دو شهروند کُرد زخمی شدند.
مأموران انتظامی مستقر در منطقهی درمانآباد سردشت، کولبران کُرد را هدف گلوله قرار داده که در نتیجهی آن دو شهروند به نامهای "عبدالله" از روستای "سهوتال" و "ریبوار" از روستای "اشکان" شهرستان سردشت را زخمی کردند.
گزارش ارسالی حاکی از آن است که نیروی انتظامی اقدام به توقیف کالاهای کولبران کُرد نموده اما بعداً این اجناس از مأموران انتظامی پس گرفته شد
وضعیت زندانیان
(3
یک شهروند سقزی به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُردی مخالف رژیم در نهایت به یک سال حبس محکوم شد و روز گذشته جهت گذراندن دوران محکومیت، خود را به زندان سقز معرفی کرد
سیروان رحمانی، شهروند سقزی در استان کردستان، از سوی دادگاه انقلاب به چهار سال حبس محکوم شد، که این حکم در دادگاه تجدید نظر به یک سال کاهش یافت.
وی که به همکاری با یکی از احزاب مخالف متهم شده است، روز 20 تیرماه سالجاری پس از قطعی شدن حکم صادره، جهت گذراندن دوران محکومیت، خود را به زندان مرکزی سقز معرفی نمود
سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان وضعیت محمد صدیق کبودوند را نگران کننده توصیف کرده و عدم توجه حاکمیت و دستگاه قضایی ایران را مورد انتقاد قرار داد
(1
چهل وشش روز روز از اعتصاب غذای محمد صدیق كبودوند میگذرد ،در این مدت بسیاری از نهادها رسانهها، جریانها و احزاب و نیز فعالان مدنی، سیاسی، حقوق بشری و مطبوعاتی در رساندن صدای تظلمخواهی این فعال حقوق بشر تلاش وافر داشتند. ما تلاشها و زحمات همه این دوستان را ارج بسیار مینهیم
وجدانهای بیدار!
بیتوجهی حاكمیت به ویژه مسئولان قضایی نسبت به خواستههای محمد صدیق كبودوند كه شرایط بسیار وخیم جسمی وی ما را به شدت نگران كرده است در هیچ منطق انسانی، قانونی جایگاهی ندارد، افزون بر این بی توجهی و اسیر شدن در منطق غیر انسانی خودی و غیر خودی برخی نهادها و رسانههای فارسی زبان تداوم سیاست مبتنی بر تبعیض آنان را به نسبت حقوق فعالان ملیتها را نشان میدهد. سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان اعلام میدارد كه محمد صدیق كبودوند در وضعیت به شدت نگران كنندهای است. از تمامی انسان دوستان، نهادها و رسانههای همگانی در خواست داریم به یاری این فعال در بند حقوق بشر بشتابند.
(1کرد پا
(2موکریان
(3کردستان میدیا

