گزارش هفتگی از نقض حقوق بشر در کردستان فرصتی برای یادآوری وضعیت نگران کننده حقوق بشر در این محدودە جغرافیایی است ، همینطور یادمانی برای قربانیان نقض این حقوق.
گزارش هفته دوم آبان ماه شامل این بخشها میباشد: اعدام زندانیان سیاسی، بازداشتها، وضعیت زندانیان سیاسی، کولبران کرد و تیراندازی به افراد بیگناه توسط نیروهای انتظامی.
اعدام زندانیان سیاسی
تایید حکم اعدام یک زندانی سیاسی کرد در دیوان عالی
محکومیت اعدام منصور آروند در دیوان عالی کشور به تایید رسید و وی در آستانه اجرای حکم اعدام قرار دارد.
حکم اعدام منصور آروند زندانی سیاسی کرد که در بند12 زندان مرکزی ارومیه «زندان دریا» نگهداری میشود، از سوی دیوان عالی کشور به تایید رسید و در زندان به ایشان ابلاغ شدمنصور آروند شهروند کرد اهل مهاباد که در خرداد ماه سال ۱۳۹۰ در منزل مسکونی خود بازداشت شد، به اتهام محاربه از طریق همکاری با یکی از گروههای کردی معاند نظام در شهریور ماه ۱۳۹۱ از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شد.
برادر این زندانی سیاسی کرد گفت: "هفته گذشته پدرما را به نهادهای امنیتی احضار و نسبت به اعدام منصور تهدید نمودند. پس از این ماجرا نیز از سوی دیوان عالی کشور حکمی در زندان به برادرم ابلاغ شد که محکومیت وی برای سومین بار به تایید رسیده و لازم الاجرا میباشد(2).
یک زندانی دیگر سیاسی کُرد به اعدام محکوم شد
تلاش علیه امنیت ملی" به اعدام محکوم شد یک فعال دیگر کُرد به نام آرمان پرویزی به اتهام
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، آرمان پرویزی فرزند رشید، اهل شهرستان مهاباد، اواخر سال 1391همراه با چند تن دیگر بازداشت گردید و در 15 تیرماه سال جاری در دادگاه انقلاب رشت، به اتهام "" به اعدام محکوم شد. تلاش علیه امنیت ملی و همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف رژیم ایران به گزارش همین منبع خبری، حکم اعدام آرمان پرویزی روز پنجشنبه مورخهی نهم آبانماه ١٣٩٢ به نامبرده اعلام شده است آرمان پرویزی دانشجوی رشتهی معماری دانشگاه رشت بوده است و این سومین زندانی کُرد است که پس از روی کار آمدن "حسن روحانی به اعدام محکوم شده است
مدتی پیش نیز دو زندانی دیگر کُرد، به نامهای صابر مخلد موانه" اهل ارومیه و "محمد عبداللهی" به اعدام محکوم شده بودند صابر مخلد موانه" در تیرماه ١٣٩٢ بارداشت و پس از سه ماه بازداشت در اطلاعات سپاه به اتهام "همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف رژیم ایران" به اعدام محکوم گردید.. محمد عبداللهی" زندانی سیاسی دیگر کُرد که در حال حاضر در زندان مهاباد به سر میبرد مورخهی سیام شهریورماه ١٣٩٢ به اعدام محکوم شد با شمارش این سه زندانی سیاسی کُرد، در حال حاضر شمار فعالان سیاسی کُرد محکوم به اعدام به ٢٥ تن رسیده است.
اسامی این زندانیان سیاسی عبارتند از:
حبیبالله لطیفی، رشید آخکندی، مصطفی سلیمی، زینب جلالیان، شیرکو معارفی، سمکو خورشیدی، سیروان نژاوی، ابراهیم عیسیپور، رزگار افشاری، سامان نسیم، زانیار مرادی، لقمان مرادی، هوشنگ رضایی، رضا اسماعیلی، بهروز آلخانی، سید سامی حسینی، سید جمال محمدی، بختیار معماری، منصور آروند، صابر مخلد موانه، محمد عبداللهی، علی احمد سلیمان، رضا ملازاده، حسین فروهیده و آرمان پرویزی.(3)
یک فعال سیاسی کُرد محکوم به اعدام به سلول انفرادی انتقال یافت
بعد از تایید حکم اعدام "منصور آروند" زندانی سیاسی کُرد، از سوی دیوان عالی، وی بە سلول انفرادی منتقل شد.
خطر اعدام منصور آروند زندانی سیاسی کُرد محکوم بە اعدام در زندان ارومیه، کە طی روزهای گذشتە برای سومین بار حکم اعدامش تایید گردید محتمل میباشدبرادر این زندانی سیاسی،گفت. وکیل منصور آروند تسخیری بودە و طی مدت گذشتە وی اقدام بە تغیر شمارە موبایل و تلفن ثابت منزل کردە است و بە همین دلیل ما اطلاعی دقیقی از سرنوشت برادرمان نداریم این شهروند کُرد اظهار داشت:" این رفتار وکیل وی ما را نگران کردە و از تمامی مراکز و سازمانهای حقوق بشری تقاضا داریم کە از اجرای حکم دستگاه قضایی ایران ممانعت بە عمل آورند از دیگر سو، سە برادر این زندانی سیاسی بە نامهای.. اسماعیل.سوران وسیروان.. نامەای بە احمد شهید نوشتە و خواهان توقف اجرای حکم اعدام و تبرئهی اتهام برادرشان "منصور آروند" شدەاند(1)
شیرکو معارفی، زندانی سیاسی کُرد اعدام شد
در ادامەی جریان اعدام زندانیان سیاسی کُرد محکوم به اعدام، شیرکو معارفی در زندان مرکزی سقز اعدام شد.
یک منبع مطلع ضمن تائید این خبر گفت .صبح روز دوشنبه سیزدهم آبانماه سال ١٣٩٢، شیرکو معارفی، زندانی سیاسی کُرد در سالن ملاقات داخل زندان سقز اعدام شدخلیل بهرامیان، وکیل مدافع این زندانی سیاسی گفت: "من تاکنون از این خبر مطلع نشدەام و نمیتوانم این خبر را تائید کنم.
وکیل مدافع شیرکو معارفی در ادامه گفت. پیشتر ما برای وی درخواست.بخشش.. نمودە بودیم اما این درخواست از سوی دیوان عالی کشور مورد تائید قرار نگرفتە بودشیرکو معارفی، در تاریخ ٩ مرداد ماه سال ١٣٨٧ بازداشت و سپس به اتهام همکاری با یکی از احزاب کرد اپوزسیون حکومت اسلامی ایران" از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب سقز به اعدام محکوم شدحکم اعدام این زندانی سیاسی در دادگاه تجدیدنظر و دیوان عالی کشور تائید شدە بود و علیرغم تلاش خلیل بهرامیان و احمد سعیدشیخی، دو وکیلمدافع وی، پس از سپری نمودن ٥ سال در زندان، امروز حکم اعدام وی به اجرا درآمد(1).
جسد زندانی سیاسی کُرد توسط آتشنشانی به بانه منتقل شد
جسد شیرکو معارفی، زندانی سیاسی کُرد اعدام شدە، بنا به درخواست زندان مرکزی سقز از سوی اداره آتشنشانی بانه به بیمارستان صلاحالدین ایوبی این شهر منتقل شدە و با قرار اعلام شده، راس ساعت ١٧ به خانوادەاش تحویل دادە شود.
مسئولین زندان سقز راس ساعت ٣ و نیم بامداد امروز دوشنبه ١٣ آبانماه سال ١٣٩٢طی تماسی تلفنی آتشنشانی بانه را مطلع نمودەاند که شیرکو معارفی را اعدام میکنیم شما اقدامات لازم را جهت انتقال جسد وی به بانه انجام بدهیدخانوادەی این زندانی سیاسی اعدام شدە جهت تحویل گرفتن جسد وی به زندان سقز مراجعە کردند، اما در آنجا هیچ پاسخی دریافت نکردە و به بانه برگشتهاندپس از اعدام این فعال سیاسی کُرد، جسد وی توسط ادارە آتشنشانی بانه از زندان مرکزی سقز به سردخانەی بیمارستان صلاحالدین ایوبی در شهرستان بانە منتقل شدە استدر این مدت نیروهای ادارەی اطلاعات حکومت اسلامی ایران دور تا دور و حومەی بیمارستان شهرستان بانە را محاصره کردە بودند و فضای اطراف بیمارستان و سطح شهر نیز به شدت امنیتی شدە است.. همچنین از سوی ادارەی اطلاعات به خانوادەی.. شیرکو معارفی.. اعلام شدە است که پس از اعدام این فعال سیاسی و انتقال وی از سوی اداره آتشنشانی به بیمارستان صلاحالدین ایوبی بانه، ادارەی شهرداری جسد او را کفن کردەاند و آمادەی تحویل به خانوادەی وی شدە است مسئولین ادارە اطلاعات حکومت اسلامی ایران به خانوادەی این زندانی سیاسی کرد اعلام کردەاند که جسد وی را راس ساعت17 به وقت ایران به آنها تحویل میدهند که در گورستان به خاک بسپارند(1)
بازداشتها.
یک فعال فرهنگی کُرد در خراسان شمالی بازداشت شد
یک فعال فرهنگی کُرد اهل بجنورد در استان خراسان شمالی، توسط نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران بازداشت گردید
صبح روز چهارشنبه هشتم آبانماه، یک فعال فرهنگی کُرد به نام "مصطفی خلیلیراد"، اهل بجنورد در استان خراسان شمالی، توسط نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال یافت.
نیروهای اطلاعات علت بازداشت این شهروند کُرد را فعالیت در شبکههای اجتماعی و مدیریت یک صفحهی کُردی در شبکهی اجتماعی فیسبوک، عنوان کردهاند تا لحظهی انتشار این خبر از سرنوشت این شهروند کُرد و مکان نگهداری وی هیچ اطلاعی در دست نمیباشد
پیشتر نیز در هجدهم فروردینماه سال جاری، یک فعال دیگر کُرد به نام "مهدی جعفری" در استان خراسان شمالی، به دلیل برقراری رابطه با فعالان فرهنگی کُرد ارومیه، توسط نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران بازداشت و پس از ٩٠ روز، با تودیع وثیقهی ٢٠٠ میلیون تومانی آزاد شد پس از گذشت یک هفته از آزادی "مهدی جعفری" ، مجدداً از سوی نیروهای امنیتی بازداشت گردید(1)
یک دانشجوی کُرد در همدان بازداشت گردید
نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران یک دانشجوی کُرد در دانشگاه آزاد همدان را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
روز شنبه یازدهم آبانماه، نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران یک دانشجوی کُرد به نام "علی امامی" اهل را در دانشگاه آزاد همدان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.سردشت.
به گفتهی یک منبع مطلع، نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران ضمن بازداشت این دانشجوی کُرد، بسیاری از وسایل شخصی وی از جمله لب تاپ او نیز ضبط کردهاند.
اتهام این دانشجوی کُرد اهل سردشت "همکاری با یکی از احزاب کُرد اپوزسیون حکومت اسلامی ایران" عنوان شده است علی امامی دانشجوی ترم آخر رشتەی کامپیوتر در دانشگاه آزاد همدان بودە است..
پیشتر و در سال گذشته نیز..علی امامی.. توسط نیروهای اطلاعات حکومت اسلامی ایران در سردشت مورد تهدید و اذیت و آزار قرار گرفته بود(1)
یک شهروند کُرد اهل مریوان بازداشت شد
یک شهروند کُرد اهل روستای "موسک" از توابع شهرستان مریوان توسط نیروهای رژیم ایران بازداشت شد.
روز دوشنبه، مورخهی ششم آبانماه ١٣٩٢، یک شهروند کُرد اهل روستای..موسک.. از توابع شهرستان مریوان، به نام.. پرویز علیرضایی" فرزند "حسن" توسط نیروهای ادارهی اطلاعات رژیم ایران بازداشت گردید
نیروهای ادارهی اطلاعات رژیم ایران به منزل این شهروند یورش برده و پس از بازداشت وی، نامبرده را به مکانی نامعلوم منتقل کردند(3).
زندانیان سیاسی
یک فعال سیاسی کُرد از زندان اوین به بیمارستان انتقال یافت
یکی از زنان محبوس در زندان اوین تهران به دنبال تشدید بیماری به مراکز درمانی پایتخت منتقل گردید.
یک فعال سیاسی کُرد به نام مریم مقدسی به سبب بیتوجهی مسئولان زندان اوین راهی بیمارستان شد.
این زندانی از نارسایی کلیوی رنج میبرد وی چند ماه گذشته را به علت "وضعیت نامناسب" زندان و "بیتوجهی مسئولان" به بیماریش، در اعتصاب بسر برده بودگزارشها حاکی از آن است که خانوادهی مقدسی پس از تماس تلفنی کوتاه از سوی دخترشان از زندان اوین و اطلاع از تشدید بیماری و وضعیت وخیم وی، راهی تهران شدند.
این فعال سیاسی کُرد از اهالی شهر نقده میباشد که تا لحظهی تنظیم این گزارش، خانوادهی مریم مقدسی از مکان بستریشدن فرزندشان اطلاعی ندارند وی در اردیبهشت ماه سال ١٣٨٩ بهاتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزسیون کُرد بازداشت و به9 سال زندان محکوم شد (1)
ادامه فشار و سلول انفرادی برای شش زندانی محکوم به اعدام اهل سنت
کاوه (خالد) ویسی و مختار رحیمی طی تماس تلفنی با بستگانشان از شرایط سخت سلولهای انفرادی وزارت اطلاعات گفتندروز یکشنبه ۷ مهر ماه ماموستا کاوه ویسی و مختار رحیمی که با محکومیت اعدام روبرو هستند، از سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج به نقطه نامعلومی منتقل شدندطی روز گذشته این دو زندانی عقیدتی- سیاسی اهل سنت که به اعدام محکوم شدهاند موفق به تماس با خانواده خود شده و از شرایط سخت سلولهای انفرادی در زندان اوین گفتهاندیکی از نزدیکان ایشان گفت: "کاوه ویسی به همراه مختار رحیمی از بند240 زندان اوین تماس گرفتند. ایشان در قسمتی که جزئی از بند ۲۰۹ اوین محسوب میشود نگهداری میشوند. کاوه ویسی خبر داد که تحت فشار سیستماتیک قرار دارد و از حمام و هواخوری در سلول انفرادی بکلی محروم است. وی گفت از حال باقی زندانیان اهل سنت خبری ندارد این منبع در ادامه خاطر نشان کرد: "وسایل شخصی کاوه ویسی و مختار رحیمی را از سالن ۱۰ زندان رجایی شهر به اوین منتقل کردهاند و این موضوع باعث نگرانی هرچه بیشتر دوستان و خانواده این دو روحانی اهل سنت نسبت به اجرای حکم اعدام ایشان شده. مسئولین زندان رجایی شهر هنگامی که وسایل شخصی و کتب کاوه و مختار را جمع آوری میکردند به همبندیان ایشان گفتند که این دو در بند ۸ زندان اوین نگهداری میشوند. در حالی که طی تماس تلفنی کاوه و مختار معلوم شد در سلول انفرادی بسر میبرند و وسایلشان نیز به ایشان تحویل نشده است.
گفتنی است، از سرنوشت کاوه شریفی، بهروز شاهنظری، طالب ملکی و شهرام احمدی اطلاع دقیقی در دست نیست. این چهار زندانی عقیدتی- سیاسی اهل سنت نیز در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شدهاند و در تاریخ چهارشنبه17 مهر ماه از سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج به مکان نامعلومی منتقل شدند طی تماسی کوتاهی که شهرام احمدی با خانواده خود داشت وی نیز اعلام کرده بود که در سلولهای انفرادی وزارت اطلاعات در زندان اوین و در شرایط بسیار سختی نگهداری میشودشهرام احمدی طی آخرین تماس خود از شکنجههای روانی و محرومیتهای فراوان در سلول انفرادی سخن گفته بود(2)
یک تبعیدی سیاسی کُرد در زندان زاهدان، لبهایش را دوخت
آنچه از سوی یک زندانی سیاسی کُرد، " فشارهای غیرانسانی" عنوان شده، اعتصاب غذای وی را منجر گردید.
روز گذشته، یازدهم آبانماه یکی از فعالین سیاسی کُرد به نام محمدامین آگوشی که در زندان مرکزی زاهدان تبعید میباشد دست به اعتصاب غذا زدوی اقدام به دوختن لبهایش نموده و خواستار رسیدگی به خواستههایش است فعالین حقوقبشر و دمکراسی در ایران، علت اعتصاب غذای معلم بازنشستهی زندانی را اعلام کرد. اعتراض به عدم درمان و مرخصی استعلاجی و فشارهای غیر انسانی.
محمد امین آگوشی خواستار؛ درمان در یکی از بیمارستانهای خارج از زندان و یا اعطای مرخسی استعلاجی و پایان فشارها و اذیت و آزارها میباشد گفته شده به هنگام انتقال این زندانی سیاسی کُرد به سلول انفرادی یکی از افسر نگهبانان زندان با نام "خمر" اجازهی بردن دارو را به وی نداده است
انتقال محمدامین آگوشی به سلول انفرادی، علیرغم بیماری شدید، جان این زندانی تبعیدی کُرد را به مخاطره انداخته است آقای آگوشی ٥٤ ساله و داری ٥ فرزند در یکم فروردینماه ٨٦ از سوی مأموران حفاظت اطلاعات سپاه استان آذربایجانغربی در پیرانشهر و به اتهام ارتباط با اقلیم کُردستان ـ عراق بازداشت و مدت ٨ ماه را در سلول انفرادی در ارومیه گذرانده است حکم دادگاه بدوی اعدام بود اما بعدها حکم محمدامین اگوشی به ١٠ سال حبس و تبعید به زندان زاهدان کاهش یافت(1)
دو سال بلاتکلیفی یک زندانی عقیدتی در زندان سنندج
شوان شریفی شهروند سنی مذهب با وجود گذشت دوسال همچنان در زندان سنندج بصورت بلاتکلیف نگهداری میشودشوان شریفی اهل شهرستان پاوه از توابع کرمانشاه بوده و در تاریخ چهارم دی ماه ۱۳۹۰ توسط وزارت اطلاعات بازداشت شدیکی از نزدیکان وی گفت: "شوان شریفی حلقههای دروس دینی را رهبری میکرد و درسهایی همچون تفسیر قرآن، ریاض الصالحین، فتح القریب و... را تدریس میکرد. وی در سطح دانشگاه نیز در رده کارشناسی در رشته کامپیوتر در دانشگاه همدان با رتبه عالی قبول شد و پس از اتمام درس خود به پاوه برگشت تا به مردم مظلوم اهل سنت پاوه خدمت کند، اما با شروع کلاسهای دینی توسط ایشان نیروهای وزارت اطلاعات طبق سنت دیرینه خود در عداوت و دشمنی با اهل سنت در اقدامی ظالمانه ایشان را دستگیر کرده و سپس به بهانههای واهی وی را به زندان سنندج منتقل نمودنداین منبع در ادامه گفت: "شوان شریفی ۱۸ماه در سلولهای انفرادی وزارت اطلاعات در بازداشت بسر برده است و با انواع شکنجه و آزار روبهرو گشت و نهایتا به بند عمومی زندان مرکزی سنندج منتقل شد. وی در تمام این مدت حتی یک بار هم به دادگاه احضار نشده و تا کنون بصورت بلاتکلیف در زندان نگهداری شده است(2).
احضار هفت زندانی اهل سنت پس از چهار سال بلاتکلیفی در زندان
هفت زندانی عقیدتی- سیاسی اهل سنت پس از چهار سال بلاتکلیفی در زندان به شعبه ششم دادسرای مقدس احضار و به ایشان اطلاع داده شد پروندههایشان بایگانی شده است روز گذشته یکشنبه ۱۲ آبان ماه ماموستا فرهاد سلیمی، داود عبداللهی، انورخضری، قاسم آبسته، خسرو بشارت، کامران شیخه و ایوب کریمی به بازپرسی شعبه ششم دادسرای مقدس مستقر در زندان اوین احضارشدند.
یک منبع مطلع گفت: "پس از چهار سال بلاتکلیفی بالاخره ماموستا فرهاد سلیمی (روحانی اهل سنت) را به همراه شش تن از هم پروندهایها به دادسرای مقدس مستقر در زندان اوین بردند و ایشان با جواب خیلی عجیبی از طرف بازپرس ناصری روبهرو شدند. بازپرس ناصری با سرتکان دادن سعی داشت بگوید از این وضعیت بسیار متعجب است که چطور در این چهار سال این 7 .. متهم حتی یک بارهم به دادگاه احضار نشدهاند. و تنها دو ماه پیش دادگاهی تشکیل شده و در آن کامران شیخه، خسرو بشارت و انور خضری تبرئه شدهاند و با این وجود باز هم از آزادی ایشان ممانعت به عمل آمده و به زندان رجایی شهر بازگردانده شدند."
وی در ادامه گفت: "بازپرس به این هفت زندانی اهل سنت گفته که پروندههایشان توسط وزارت اطلاعات بایگانی شده و آن نهاد از رسیدگی به پرونده ممانعت کرده است. بازپرس وعده داد ماموستا فرهاد سلیمی را تا ۱۰ روز دیگر به دادگاه احضار کنداین هفت زندانی عقیدتی پس از دستگیری در بهمن ماه ۱۳۸۸ به سلولهای انفرادی در اداره اطلاعات ارومیه منتقل و هشت ماه را در این بازداشتگاه و بصورت یک نفره نگهداری شدند. ایشان سپس به زندان اوین منتقل و مدت شش ماه را در سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ و ۲۰۹ اوین بسر بردند.
این هفت زندانی اهل سنت پس از شش ماه انفرادی در زندان اوین به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل و پس از ۲۰ روز نیز در تاریخ ۲۵ فروردین ۱۳۹۱ از آنجا به زندان رجایی شهر کرج منتقل شدند(2).
کولبران کرد
یک کولبر کُرد در نوسود با شلیک مستقیم گلوله زخمی شد
یک کولبر دیگر کُرد اهل یکی از روستاهای نوسود بر اثر شلیک گلولهی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران زخمی شد.
روز جمعه دهم آبانماه، یک کولبر کُرد به نام "کامران کریمی"، ٢٦ ساله، فرزند "عزیز"، اهل روستای "نروی" از توابع نوسود در استان کرمانشاه، در نتیجهی شلیک گلولهی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران، به شدت زخمی شد . این شهروند کُرد جهت مداوای پزشکی به مراکز درمانی منتقل شده است و هماکنون تحت مراقبت پزشکی میباشد همزمان و در نتیجهی شلیک این نیروها، ٤ اسب بارکش کاسبکاران تلف و بارهای آنان نیز ضبط گردید طی ٤٠ روز گذشته ٣ کولبر کُرد بر اثر شلیک گلولهی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران کشته و ٨ کولبر دیگر نیز به شدت زخمی شدند(1)
روز پنجشنبه نهم آبانماه، یک کولبر کُرد بنام "کریم عربی"، فرزند " جادر" اهل روستای "انبی" از توابع منطقهی ترگور ارومیه، بر اثر شلیک گلولهی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران در کوهستانهای "کیوارستان" در نقاط مرزی ایران و ترکیه زخمی شد همزمان و در نتیجهی شلیک گلولهی این نیروها، ٦٠ رأس از اسبهای بارکش کولبران و کاسبکاران روستاهای "انبی و تولکی" از توابع ارومیه نیز تلف شدند.
همچنین روز پنجشنبه نهم آبانماه، چندین رأس اسب بارکش کاسبکاران در نوسود در محلی به نام "ئاوزنی" در مرز نقطهی مرزی نوسود با اقلیم کُردستان، توسط نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران تلف شدهاند.
از دیگر سو روز دوشنبە گذشتە ٦ آبانماه، کولبر دیگری بە نام " ساجی تمرزادە" فرزند "حیدر" در نتیجه شلیک مستقیم نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران، جانش را از دست دادە بود این کولبر ١٨ سالە ساکن روستای..فرزیان..از توابع.. سوما و برادوست . ارومیە میباشد(1).
تیراندازی به افراد بیگناه توسط نیروهای انتظامی
روز سهشنبه هفتم آبانماه، دو شهروند مدنی به نامهای "نورالدین علیزاده و بهروز علیزاده"، اهل ارومیه از سوی نیروهای انتظامی دروازه شیراز، هدف شلیک گلوله قرار گرفته که در نتیجه "نورالدین علیزاده" در دم جان سپرده بود نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران، علت تیراندازی به این دو شهروند کُرد را به سرپیچی آنان از دستورات این مأموران نسبت داده بودند این در حالی است که "بهروز علیزاده" در این رویداد به شدت زخمی شده و ادعای آنان را رد کرده و گفته است هیچ گونه هشداری از سوی مأموران انتظامی به آنان داده نشده است(1).
منابع
1)کردپا
2)هرانا
3)کردستان میدیا

